Mano Gargždai



Savaitgalį keliuose formuosis plikledis

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
AB „Kelių priežiūra“ nuotr. AB „Kelių priežiūra“ nuotr.

AB „Kelių priežiūra“ perspėja, kad savaitgalį keliuose laukia nepastovios žiemiškos sąlygos. Šeštadienį bus sulaukta iš Vakarų ateinančio vieno ciklono, o sekmadienį – kito, kurie kels iššūkius vairuotojams ir pareikalaus intensyvesnio kelius prižiūrinčiųjų specialistų darbo. Šie ciklonai atneš neypatingai daug, tačiau labai nepastovių kritulių.

 

Sniegą keis šlapdriba, Vakarų Lietuvoje – lietus. Didžiausias kritulių intensyvumas numatomas naktį iš sekmadienio į pirmadienį, rytiniame ir pietiniame regionuose. Oro temperatūra visoje šalyje svyruos apie nulį, todėl išlieka nemaža tikimybė formuotis plikledžiui, ypač žemesnio lygio keliuose bei tose vietose, kur dažniausiai oras yra kiek vėsesnis, pavyzdžiui: daubose, miškų proskynose ir pan. Dėl šių priežasčių visą savaitgalį keliuose vairuotojams reikėtų elgtis atsargiai, pasirinkti saugų greitį ir taip išvengti pavojų.

Pirmo priežiūros lygio magistraliniuose keliuose, A1 Vilnius-Kaunas-Klaipėda, A2 Vilnius–Panevėžys bei „Via Baltica“, dirbama 24 val. per parą, priežiūra čia vyksta nenutrūkstamai. 2 lygio priežiūros keliuose dirbama nuo 4 iki 22 val., 3 lygio – nuo 4 iki 19 val. 4 ir 5 priežiūros lygio keliai prižiūrimi nuo 9 iki 18 val.

Atkreiptinas dėmesys, kad žemiausio priežiūros lygio keliai tik barstomi arba taikomos suspausto sniego ir ledo šiurkštinimo priemonės atsiradus itin slidžiai kelio dangai, t. y. esant lijundrai, susiformavus šlapiam ledo sluoksniui ant kelio dangos. Šiuose keliuose yra leistinas sniego sluoksnis iki 10 cm, sningant, pustant – ir iki 15 cm. Atsižvelgdami į tai, vairuotojai raginami iš anksto planuotis maršrutus. Daugiau, kaip prižiūrimi keliai, galima rasti čia: Valstybinės reikšmės kelių priežiūros žiemą tvarka – Eismoinfo.lt.

Vairuotojai taip pat perspėjami, kad dėl silpnos, lūžtančios, byrančios kelio dangos, besiformuojančių išdaužų visoje Lietuvoje atskiruose kelių ruožuose (apie 50 km) yra taikomi greičio ir transporto masės ribojimai.

Apie sudėtingas eismo sąlygas keliuose: kliūtis, duobes, plikledį, suniokotus ženklus ir kt., vairuotojai gali pranešti trumpuoju Eismo informacijos centro tel. nr. 1871 (trumpojo tel. nr. kaina 0,09 Eur/min.), kiti tel. nr.: +370 5 232 96 00, +370 615 49 300.

 

Savaitės statistika

Per savaitę valstybinės reikšmės keliuose kasdien vidutiniškai dirbo 265 mechanizmai, buvo išbarstyta 7 191 tona druskos ir 13 640 tonos smėlio-druskos mišinių. Atliekant valymo ir barstymo darbus nuvažiuota 198 000 kilometrų, atsižvelgiant į sąlygas keliuose, didžiausią dėmesį skiriant magistraliniams ir krašto keliams.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 333 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,