Mano Gargždai



Bendruomenės kurs saugesnę aplinką ir didins pasitikėjimą teisinėmis institucijomis

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvios feisbuko nuotr. Asociatyvios feisbuko nuotr.

Paskelbti nusikaltimų ir kitų teisės pažeidimų prevencijos projektų ir bendruomeninių iniciatyvų gerosios praktikos konkurso laimėtojai. Finansavimas skirtas kaimo bendruomenės „Smilgynai ir kaimynai“ projektui „Saugi aplinka – saugi bendruomenė“ ir Kūrybinių ir socialinių iniciatyvų centro iš Veiviržėnų iniciatyvai „Gyvoji teisinių institucijų biblioteka“.

 

Saugesnė kaimynystė

Bendruomenė „Smilgynai ir kaimynai“ 1600 eurų panaudos trijų vaizdo kamerų sumontavimui sporto aikštyne, kur renkasi, sportuoja ir laisvalaikį leidžia kaimo jaunimas.

Bendruomenė tiki, kad sumontavus vaizdo kameras bus užkirstas kelias galimiems nusikaltimams, pavyks užtikrinti sporto aikštyne besilankančių žmonių saugumą, bus tausojamas inventorius, o esant reikalui labai lengvai bus galima išaiškinti pažeidėjus.

Didelę dalį darbų atliks bendruomenės savanoriai: iškas trasą, paklos vamzdį kamerų kabelių įvedimui bei pastatys stulpą-atramą kamerų tvirtinimui.

 

Didins pasitikėjimą

Kūrybinių ir socialinių iniciatyvų centras, įgyvendindamas savo idėją, sieks supažindinti jaunimą su teisinių institucijų veikla ir didinti pasitikėjimą jų darbu.

Penkiose Klaipėdos rajono mokyklose Gargžduose, Priekulėje, Veiviržėnuose ir Vėžaičiuose bus organizuojami susitikimai su įvairių teisinių institucijų atstovais, jaunuoliai, jaunimo organizacijos, mokyklos bus kviečiami dalyvauti konkurse ir sukurti vaizdo klipus, kurie padėtų didinti visuomenės pasitikėjimą teisinėmis institucijomis. Vėliau sukurti vaizdo įrašai galės būti naudojami kaip mokomoji medžiaga.

Iniciatyvai įgyvendinti taip pat skiriami 1600 eurų. Susitikimus mokyklose planuojama pradėti rugsėjo mėnesį.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 359 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,