Mano Gargždai



Už privačių sklypų pertvarkymą teks mokėti savo lėšomis

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Žemės ūkio ministerija teikia Vyriausybei svarstyti Žemės įstatymo pakeitimo įstatymo projektą, kuris aiškiai reglamentuotų, kas turi apmokėti už privačių žemės sklypų formavimo ir pertvarkymo projektų rengimo darbus.

 

2014 m. sausio 1 d. įsigaliojus Žemės įstatymo nuostatoms, buvo įtvirtinta, kad žemės sklypų formavimo ir pertvarkymo projektų rengimą organizuoja tik savivaldybių administracijos ir Nacionalinė žemės tarnyba. Taip pat šiame įstatyme nustatyta, kad žemės sklypų formavimo ir pertvarkymo projektai rengiami projektą organizavusių asmenų lėšomis.

Žemės ūkio ministerija, siekdama, kad valstybei netektų mokėti už privačių žemės sklypų formavimo ir pertvarkymo projektų rengimo išlaidas, siūlo nustatyti, kad privačių žemės sklypų formavimo ir pertvarkymo projektų rengimo išlaidas apmoka šių žemės sklypų savininkai savo lėšomis.

Priėmus įstatymo projektą, būtų aiškiai reglamentuotas žemės sklypų formavimo ir pertvarkymo projektų rengimo darbų apmokėjimas, taip pat būtų užtikrintas teisinio reguliavimo aiškumas, tęstinumas ir nuoseklumas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 301 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,