Mano Gargždai



Nauja Priekulės miesto tvarkymo vizija

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Vidmanto Matučio feisbuko grupėje „Priekulės keleivis“ publikuota iliustr. Vidmanto Matučio feisbuko grupėje „Priekulės keleivis“ publikuota iliustr.

Klaipėdos rajono savivaldybė vasario 10 d. pritarė naujos teritorijos tvarkymui Priekulės mieste.

 

Bus tvarkoma teritorija Priekulėje tarp sklypo Liepų g. 13 ir pastatų Turgaus g. 12 ir 12B. Kitaip tariant, Klaipėdos rajono savivaldybės lėšomis bus tvarkoma teritorija pagal Turgaus gatvę priešais Priekulės šv. Antano Paduviečio katalikų bažnyčią.

Toje vietoje yra nesuformuotas maždaug 2150 kv. metrų valstybės sklypas. Čia planuojama įrengti: skverą su fontanu, sodą, takus, terasą, suolus, dviračių stovus, šiukšliadėžes, apšvietimo stulpus, informacinius stendus, vaikų žaidimo erdves.

Numatoma galimybė prie fontano leisti giedoti katalikiškas giesmes pagal iš anksto su savivaldybe ir seniūnija suderintą grafiką ar švenčių metu. Erdvėje numatomas didelis bendruomeniškas suolas bei dviračių stovai turistams ir piligrimams. Siūloma įrengti ir viešą geriamo vandens fontanėlį.

Skveras nuo Turgaus gatvės būtų atribojamas metaliniais stulpeliais, o nuo aplinkinių gyvenamųjų namų aukštomis gyvatvorėmis ir daugiamečių želdinių pieva.

Numatytas ir sūpynių įrenginys, galintis veikti kaip nedidelė scena kameriniams renginiams. Priešais šią erdvę būtų įkomponuoti lauko akmenys skirti sėdėti.

Teritorija būtų tvarkoma trimis etapais, pradžioje įrengiant skverą ir fontaną, po to – sodą. III etape būtų įrengiama erdvė tarp Turgaus g. 12 daugiabučio namo bei Turgaus gatvės.

 

Fotogalerijoje Vidmanto Matučio feisbuko grupėje „Priekulės keleivis“ publikuotos iliustracijos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 428 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,