Mano Gargždai



Klasikinių vestuvinių žiedų nešiojimo ypatumai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Vienas svarbiausių pasiruošimo vestuvių šventėms momentų – vestuvinių žiedų pasirinkimas. Tiesą sakant, užduotis nėra tokia paprasta, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, nes šie būtini vestuvių aksesuarai gali būti labai skirtingi. Ar tai bus klasikiniai vestuviniai žiedai lygiu paviršiumi, įspausti ar graviruoti, o gal neįprasti išskirtiniai modeliai – tai visiškai priklauso nuo poros asmeninių pageidavimų, nešiojimo patogumo, finansinių galimybių ir net dabartinių vestuvių mados tendencijų.

 

Tradicinių vestuvinių žiedų savybės

Laiko patikrinti klasikiniai vestuviniai žiedai yra nesenstantys modeliai iš aukso, kurie yra lygūs, be graviravimo ar puošnaus reljefo. Viskas labai paprasta, suprantama ir itin patogu dėvint kasdien. Tokia paprasta tradicinė puošmena iš karto leidžia kitiems sužinoti apie asmens šeiminę padėtį ir nereikalauja ypatingos priežiūros. Šiuolaikinė juvelyrikos rinka siūlo didžiulę įvairių vestuvinių žiedų pasirinkimų paletę, tačiau laiko patikrinta klasika vis dar išlieka vestuvių mados viršūnėje. Tai nenuostabu, nes vestuvinis žiedas yra nešiojamas nuolat, todėl turėtų būti toks diskretiškas ir elegantiškas. Tačiau laikas nestovi vietoje ir šiuolaikinės juvelyrikos tendencijos pakoreguoja tai kas įprasta – vestuviniai žiedai įgauna naujas formas ir dizainus.

 

Suderinti vestuvinius žiedus – būtina ar ne?

Šiuolaikinė vestuvių mada aiškaus atsakymo nepateikia. Tie, kurie nori tradicijų, lieka ištikimi klasikiniams variantams be raštų, tačiau jei jaunavedžių skoniai skiriasi, kodėl neatsisakius išankstinių nuostatų? Ypač tada, kai juvelyrai sąmoningai siūlo skirtingus žiedų variantus, kontrastingus, kad suteiktų nuotakai ir jaunikiui charakterį ir pabrėžtų asmenybę.

 

Kodėl vestuvinis žiedas nešiojamas ant bevardžio piršto?

Norint atsakyti į pateiktą klausimą, būtina atsigręžti į istoriją. Senovės egiptiečiai pirmieji nešiojo vestuvinius žiedus. Jie neatsitiktinai pasirinko bevardį pirštą. Senovės Egipto gyventojai tikėjo, kad jame atsiranda vena, vedanti tiesiai į širdį. O širdis, kaip žinome, visada buvo laikoma pagrindiniu meilės simboliu.

Kalbant apie artimiausius mūsų protėvius, jie nusprendė nenukrypti nuo senų tradicijų ir toliau ant bevardžio piršto mūvėti vestuvinį žiedą. Taigi tūkstančio metų senumo ritualas buvo sėkmingai išsaugotas iki šių dienų.

Vestuviniai žiedai – vienas svarbiausių santuokinių ryšių atributų. Įvairių pasaulio valstybių ir religijų atstovai turi savo dėvėjimo taisykles. Nors pati santuokos simbolio reikšmė išlieka nepakitusi.

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 242 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,