Mano Gargždai



Migracijos departamentas prašo Lietuvos žmonių supratingumo

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Migracija.lt nuotr. Migracija.lt nuotr.

Migracijos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos prašo Lietuvos gyventojų neskubėti keisti asmens dokumentų arba šias paslaugas užsisakyti departamento padaliniuose, esančiuose mažesniuose miestuose.

 

Pasak Migracijos departamento vadovės Evelinos Gudzinskaitės, šiuo metu didžioji dalis migracijos specialistų pajėgų sutelktos nuo karo bėgančių Ukrainos piliečių registracijai ir konsultavimui.

Tačiau labai padaugėjo ir skubos tvarka asmens dokumentus pasikeisti ar užsisakyti norinčių šalies gyventojų, ypatingai didžiuosiuose šalies miestuose. Tai labai apsunkina operatyvią pagalbą ukrainiečiams.

Migracijos departamentas prašo šalies gyventojų supratingumo – nors savaitei, kol bus padidinti įstaigos pajėgumai, atidėti dokumentų užsakymą, o ypatingos skubos atveju rinktis daugiau laisvų rezervacijos vietų turinčius Migracijos departamento teritorinių skyrių priimamuosius.

„Labai stengiamės suspėti ir teikti kuo kokybiškesnes paslaugas piliečiams, bet mūsų pajėgumai yra riboti. Šiuo metu tenka koncentruotis į darbą su ukrainiečiais, todėl Lietuvos piliečių prašome supratimo, išlikti ramiems, pasitikrinti turimų asmens dokumentų galiojimo terminą ir į Migracijos departamentą kreiptis be skubos“, – sako Migracijos departamento direktorė Evelina Gudzinskaitė.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė taip pat ragina šalies gyventojus laikytis rimties, nedaryti jokių skubotų sprendimų, nes jiems nėra jokio pagrindo.

„Šiuo metu Lietuvai tiesiogines grėsmės nėra, turime visas saugumo garantijas iš mūsų NATO partnerių, todėl išlikime ramūs. Prašome žmonių būti supratingais ir leisti migracijos paslaugų padaliniams pirmiausiai suteikti reikiamą pagalbą pabėgėliams iš Ukrainos. Nuo to, kaip klostysis įvykiai Ukrainoje, priklauso ir mūsų saugumas“, – teigia vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Atsižvelgiant į klientų srautus, Migracijos departamentas pailgino atskirų priimamųjų darbo laiką, siekiant sumažinti gyvas laukiančiųjų eiles, piliečių paprašyta vizitą pas specialistą rezervuoti iš anksto, rinktis daugiau laisvų rezervacijos vietų turinčius Migracijos departamento padalinius.

Migracijos departamentas primena, kad rezervuoti vizitą į priėmimą pas specialistą galima naudojantis Lietuvos migracijos informacine sistema (MIGRIS), pasitikrinti turimų asmens dokumentų galiojimo laiką galima prisijungus prie savo paskyros www.migracija.lt.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 289 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,