Mano Gargždai



Užimtumo tarnyba: Klaipėdoje atleidžiamus darbuotojus perims kitos įmonės

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Pajūris praranda dar vieną didelę įmonę, tačiau darbo netenkantys žmonės nebus palikti likimo valiai. Nepalanki situacija susiklostė 25 metus veikiančiai didžiausiai krovos kompanijai Klaipėdos uoste. Pernai pavasarį apie pasitraukimą paskelbė automobiliams laidų rinkinius gaminanti „Yazaki Wiring Technologies Lietuva bendrovė, buvo atleisti 435 darbuotojai.

 

Birių krovinių terminalas šią savaitę pranešė Užimtumo tarnybai apie numatomą grupės darbuotojų atleidimą ir įspėtus 142 įmonės darbuotojus. Darbo netektų 60 krovikų, 27 kranų, kėlimo įrenginių ir panašių mašinų operatorių, 16 variklinių transporto priemonių mechanikų ir taisytojų, transporto tarnautojai (6) gamybos darbų meistrai ir brigadininkai (6), 5 elektromechanikai ir elektromonteriai (5), buhalteriai, verslo paslaugų srities ir administracijos vadovai; biurų, viešbučių ir kitų įstaigų valytojai, kambarinės ir pagalbininkai.

Kaip praneša įmonė, veikla sustabdyta valdžios institucijų sprendimais, nes pagrindinio kliento kroviniai terminale sudarė daugiau nei 98 proc. visų krovinių ir negali būti pristatyti į terminalą, uždraudus šių krovinių pervežimą geležinkeliu šalies teritorijoje.

Taip pat tvirtinama, kad įtraukti kitus naujus birius krovinius, kurie galėtų būti perkraunami terminale, tvyrant geopolitinei įtampai nėra jokių galimybių. Todėl numatytų darbuotojų atliekamos darbo funkcijos įmonei yra nebereikalingos dėl ekonominių priežasčių, susijusių su pagrindinės vykdomos veiklos sustabdymu neribotam laikui. Darbuotojai bus atleidžiami vadovaujantis LR Darbo kodekso 57 str. 1 d. ir 54 str.

„Kiekvienos įmonės likvidavimas ir darbuotojų atleidimas regione yra problema ir iššūkis. Šįkart darbo rinkoje gana palanki situacija – daugeliui įmonių trūksta darbuotojų. Tik pranešus apie terminalo sprendimą, jau sulaukėme trijų įmonių skambučių dėl atleidžiamų Birių krovinių terminalo darbuotojų, – sakė Klaipėdos klientų aptarnavimo departamento direktorė Jurgita Petraitienė.

Šios įmonės įdarbintų apie 30 darbuotojų. Dar apie trečdalį, jei juos tenkintų siūlomos darbo sąlygos, atlyginimai galėtume įdarbinti į šiuo metu į paskelbtas laisvas darbo vietas Klaipėdos mieste.

Kiti atleidžiami darbuotojai taip pat neturėtų nerimauti. Kaip įprasta grupės darbuotojų atvejais, Užimtumo tarnyba paskirs specialistus šios įmonės darbuotojų konsultacijoms. Taip pat pasirengę užtikrinti sklandų registracijos procesą, padėti tiems žmonėms įsidarbinti, bus siūlomos pozicijos kitose įmonėse. Reikalui esant, bus suteiktos ir psichologo konsultacijos.

Užimtumo tarnybos duomenimis, šiuo metu Klaipėdos mieste registruota apie 800 laisvų darbo vietų. Daugiausiai darbo pasiūlymų izoliuotojams, pagalbiniams darbininkams, virėjams, tarptautinio krovinių vežimo transporto priemonės vairuotojams, staliams, suvirintojams, greitojo maisto ruošimo darbuotojams, plytų mūrininkams, betonuotojams, apdailininkams.

Kovo mėn. 1 d. registruotas nedarbas Klaipėdos mieste siekė 9,2 proc.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 156 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,