Mano Gargždai



Komedija „Žirklės“ – spektaklis, kurio pabaigą lemia žiūrovai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Spektaklio akimirka. Organizatorių nuotr. Spektaklio akimirka. Organizatorių nuotr.

Atostogų nuotaikomis jau alsuojančioje Klaipėdoje „Domino“ teatras birželio 3 dieną parodys nuotaikingą kriminalinę komediją „Žirklės“. Į spektaklį atėję žmonės galės jį ne tik žiūrėti, jame dalyvauti, bet ir lemti pabaigą.

 

Spektaklio režisierius – profesionalių komedijų virtuozas Marcin Slawinski. Režisierius tikina, kad ši komedija patiks ir tiems, kurie nevaikšto į teatrą, nes jiems nuobodu, ir prisiekusiems teatro gerbėjams. Neįprastą reginį scenoje kuria talentingiausių teatro ir televizijos žvaigždžių komanda: Vaidotas Martinaitis, Larisa Kalpokaitė, Edita Užaitė, Eimutis Kvoščiauskas, Ineta Stasiulytė, Aistis Mickevičius, Mindaugas Capas ir Juozas Gaižauskas.

Nei režisierius, nei aktoriai nežino, kaip baigsis spektaklis – jo pabaigą lemia žiūrovai. Todėl šis spektaklis atsibosti tiesiog negali. Nors spektaklio premjera įvyko beveik prieš tris metus, pasirodymų metu salėse pamatyti tuščią vietą pavyksta itin retai.

Komedijos „Žirklės“ veiksmas vyksta kirpykloje, virš kurios gyvena garsi pianistė. Vieną dieną kirpykloje apsilanko inspektorius ir praneša, kad muzikantė nužudyta. Įtariamaisiais tampa visi kirpykloje esantys žmonės, o kas kaltas, po tyrimo turės nuspręsti liudininkais tapę žiūrovai. Dėmesį kaustančios įtariamųjų apklausos, painūs alibi ir intriguojanti aktorių bei susirinkusių žiūrovų akistata – tai daugiau nei 2 valandų juoko ir azarto dozė. O finalas - kaskart vis kitoks ir priklauso tik nuo susirinkusios publikos.

Šis ypatingas spektaklis pastatytas pagal vokiečių rašytojo ir psichologo Paulo Portnerio scenarijų. Juo buvo tiriama, kaip žmonės suvokia realybę. Komedija „Žirklės“ pirmą kartą parodyta Jungtinių Amerikos Valstijų scenoje dar 1976 m. Nuo to laiko jau suvaidinta daugiau nei 50 tūkstančių spektaklių visame pasaulyje. Komedija „Žirklės“ 1997 m. įtraukta į Gineso rekordų knygą kaip ilgiausiai JAV scenose be pertraukos vaidinama pjesė, taip pat įvertinta rašytojų America‘s Raven Award (skiriamu detektyviniams kūriniams) ir Charlie Chaplino apdovanojimais.

Komedija „Žirklės“ Klaipėdos koncertų salėje jau birželio 3 dieną.

Bilietus įsigyti galite čia.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 79 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,