Mano Gargždai



Lengvinamos ukrainiečių priėmimo į šalies profesinio mokymo įstaigas sąlygos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Ukrainiečiams, kurie dėl karo veiksmų Ukrainoje pasitraukė į Lietuvą, sudaromos galimybės mokytis profesijos, siekiant jiems kuo skubiau padėti integruotis. Atsižvelgus į karo pabėgėlių situaciją, pakeistos jų priėmimo mokytis pagal profesinio mokymo programas sąlygos ir profesinio mokymo organizavimas.

 

„Šiuo metu siekiame suteikti reikalingiausią pagalbą nuo karo bėgantiems ukrainiečiams, užtikrinti jų integraciją į Lietuvos visuomenę. Sudarome jiems sąlygas tęsti profesinį mokymąsi arba jį pradėti jau ateinančiais mokslo metais ir įgauti profesinę kvalifikaciją, kuri padės kuo greičiau įsilieti į darbo rinką bei išnaudoti savo įgūdžius“, – sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Lietuvoje prieglobsčio pasiprašę ukrainiečiai gali kreiptis į profesinio mokymo įstaigas su prašymu tęsti mokymąsi pagal konkrečią profesinio mokymo programą, jeigu pagal panašią programą mokėsi Ukrainoje. Įvertinus asmens turimas kompetencijas bei mokymosi pasiekimus, jis gali būti priimamas mokytis į jam tinkamiausią profesinio mokymo programą ir kursą.

Iš Ukrainos atvykusių mokinių integravimasis skatinamas juos įtraukiant į anksčiau sudarytas profesinio mokymo grupes.

Nuo naujų mokslo metų profesinio mokymo įstaigose norintys mokytis ukrainiečiai galės dalyvauti vasarą vyksiančiame bendrajame priėmime. Stojimo prašymus tiesiogiai pateikę profesinio mokymo įstaigoms, būsimi mokiniai LAMA BPO informacinėje sistemoje bus užregistruojami pačių mokyklų.

Jei asmuo bendrojo priėmimo metu neturės išsilavinimą įrodančių dokumentų, jo kompetencijas ir mokymosi pasiekimus įvertins profesinio mokymo įstaiga. Vasarą mokytis profesijos priimti ukrainiečiai bus įtraukiami į naujai komplektuojamas profesinio mokymo grupes.

Iš Ukrainos atvykusiems pabėgėliams mokytis profesijos bus sudaryti individualūs mokymo planai, pagal poreikius ir galimybes teikiama įvairiapusė mokymosi ir švietimo pagalba.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 365 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,