Mano Gargždai



Sėkmingai ukrainiečių integracijai – neformalaus ugdymo veiklos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Į Lietuvą atvykusios ukrainiečių šeimos su vaikais, praėjus adaptacijos periodui, po truputį ima kurti savo gyvenimus naujuose namuose Klaipėdos rajone. Vaikai integruojami į darželius, bendrojo ugdymo mokyklas. Atvertos ir neformaliojo švietimo būrelių durys – kad mažieji galėtų kuo sėkmingiau įsitraukti į socialinį gyvenimą, susirastų naujų draugų ir užsiimtų mėgstamomis veiklomis. Į įvairius nemokamus sporto, šokių, dainavimo užsiėmimus kviečiami ir suaugusieji.

 

Savivaldybės paruoštame finansinės pagalbos ukrainiečiams pakete numatyta finansuoti būrelių lankymą Savivaldybės švietimo, kultūros ir sporto įstaigose. Planuojama, kad ši lengvata būtų taikoma iki šių metų pabaigos. Į nemokamus užsiėmimus vaikus kviečia ir privatus sektorius.

Tie žmonės, pas kuriuos apsistojusios ukrainiečių šeimos, mokyklos bendruomenės kviečiamos informuoti šeimas apie nemokamus neformaliojo ugdymo užsiėmimus ir padėti vaikams pasirinkti tinkamas veiklas.

Į įvairius užsiėmimus rajone veikiantys meno kolektyvai, sporto treneriai kviečia ir suaugusiuosius. Ukrainiečiai gali papildyti ne tik šokių ar dainavimo grupes, bet ir mokytis lietuvių kalbos. Tokius kursus organizuoja Švietimo centras Gargžduose ir Priekulės ainių bendruomenė.

Šiuo metu vaikams siūlomų nemokamų veiklų sąrašą rasite čia:

Šiuo metu suaugusiesiems siūlomi nemokami užsiėmimai:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 276 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,