Mano Gargždai



Siekiama gauti finansavimą potvynių rizikos mažinimui

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Klaipėdos r. sav. nuotr. Asociatyvi Klaipėdos r. sav. nuotr.

Potvynių metu neretai nukenčia ne tik gyventojai ir jų turtas, bet ir gyvenviečių infrastruktūra ir aplinka. Klaipėdos rajono savivaldybės taryba, siekdama mažinti potvynių riziką, pritarė siūlymui teikti projekto paraišką, kurią įgyvendinus būtų rekonstruota Pjaulių siurblinė, sumažėtų neigiamos klimato kaitos pasekmės, ekosistemų ir šalies ūkio pažeidžiamumas.

 

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Česlovo Banevičiaus teigimu, įgyvendinus projektą ir jame numatytas potvynių rizikos mažinimo priemones, žymiai pagerės ir melioracijos inžinerinės infrastruktūros techninė būklė.

„Teigiamų pokyčių pajustų daugiau nei 600 Venckų, Jokšų, Mėželių ir kitų mažesnių kaimų gyventojų. O bendras teritorijos plotas, kuriame pagerėtų drenažo sistemų funkcionavimas, būtų net 2342 ha. Taigi nauda, be abejonių, būtų akivaizdi“, – teigia Česlovas Banevičius.

Savivaldybė jau yra gavusi statybos leidimą darbams. Dabar siekiama gauti finansavimą darbams, kurių bendra vertė – 450 tūkst. eurų, o galima parama sudarytų net 80 proc. visos sumos. Savivaldybei reikėtų prisidėti 20 proc., t. y. 90 tūkst. eurų.

Projekto metu būtų suremontuota, atnaujinta daugiau nei 6 km griovių, taip pat rekonstruotos 6 pralaidos, 70 žiočių ir pati siurblinė.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 267 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,