Mano Gargždai



Šildymo kompensacijas galės gauti daugiau gyventojų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybės taryba patvirtino dar dvi kuro rūšis, kuriomis besišildantiems gyventojams bus kompensuojamos šildymo išlaidos. Tai suteiks galimybę kompensacijas gauti daugiau nepasiturinčių rajono gyventojų.

 

Į Savivaldybę dėl būsto šildymo išlaidų kompensacijos kreipėsi gyventojai, naudojantys kurą, kurio kaina nebuvo patvirtina Tarybos sprendimu, todėl jiems nebuvo galima kompensuoti šildymo išlaidų.

„Išaugus šildymo kainoms, kai kurie gyventojai susiduria su finansiniais sunkumais, todėl kompensacijomis siekiama palengvinti šią naštą. Nuo 2022 m. pradžios padvigubėjo valstybės remiamų pajamų dydis, taikomas būsto šildymo išlaidų kompensacijai apskaičiuoti, taigi kompensaciją už būsto šildymą gali gauti daugiau gyventojų. O dabar, pritarus Tarybai, Klaipėdos rajone bus kompensuojama ir daugiau kuro rūšių“, – teigia Klaipėdos rajono mero pavaduotoja Ligita Liutikienė.

Dėl kompensacijų dabar galės kreiptis ir tie nepasiturintys gyventojai, kurie būstą šildosi suskystintomis naftos dujomis ar dyzelinu (krosnių kūrenimui).

Tarybos posėdyje nustatytos šios vidutinės kuro rūšių kainos, taikomos būsto šildymo ir karšto vandens ruošimo kompensacijoms skaičiuoti: I kategorijos malkų kaina – 70 Eur už vieną kietmetrį, mišrių malkų kaina – 50 Eur už vieną kietmetrį, akmens anglies kaina – 200 Eur už toną, biokuro kaina – 156 Eur už vienos tonos naftos ekvivalentą, suskystintų naftos dujų kaina – 800 Eur už toną, o dyzelino (krosnių kūrenimui) kaina – 900 Eur už toną.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 134 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,