Mano Gargždai



Tarybos posėdyje politikai nuobodžiavo

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Redakcijos archyvo nuotrauka. Redakcijos archyvo nuotrauka.

Vakar į Tarybos posėdį susirinkę Klaipėdos rajono politikai nepervargo. Kaip iš pypkės buvo apsvarstyti visi klausimai, apsieita be didesnių diskusijų ir ginčų.

 

Posėdžio metu buvo patvirtintos alkoholio vartojimo prevencijos tarp Klaipėdos rajono jaunimo kryptys 2014-2017 m. Buvo pasiūlyta įpareigoti rajono savivaldybės administracijos direktorių per visuomenės informavimo priemones kviesti Klaipėdos rajono savivaldybės bendruomenes, pramogų organizatorius būti nepakantiems alkoholio vartojimui pirtyse, renginių metu, šventes bei renginius organizuoti be alkoholio. Nutarta mažinti alkoholio prieinamumą rajone, visuomenę įtraukti į nepalankios alkoholio vartojimui aplinkos kūrimą ir panašiai.

Alkoholio vartojimas Klaipėdos rajone, kaip ir daugelyje kitų, – opus klausimas. Klaipėdos AVPK Klaipėdos rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus duomenimis, per 2013 m. pareigūnai surašė 67 administracinės teisės pažeidimų protokolus dėl alkoholinių gėrimų vartojimo viešosiose vietose nepilnamečiams ir jų tėvams, 32 protokolus pilnamečiams asmenims dėl alkoholinių gėrimų nupirkimo ar kitokio jų perdavimo nepilnamečiams asmenims, o per 2014 m. I ketv. surašė 28 pažeidimų protokolus, iš jų 6 protokolai pilnamečiams asmenims ir 3 protokolai parduotuvių pardavėjams dėl alkoholinių gėrimų nupirkimo ir jų pardavimo.

Taip pat Tarybos nariai pritarė, kad Klaipėdos rajono savivaldybė turėtų glaudžiau bendradarbiauti su Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-iąja rinktine – buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis.

Patvirtinta ir futbolo aikštelių įrengimo 2014–2016 metų programa, skirta Klaipėdos rajono savivaldybės  teritorijoje esančioms  futbolo  aikštelėms atnaujinti, įrengti naujoms. Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos aikštyno aikštelės dangą planuojama atnaujinti 2014 m., Priekulės  Ievos Simonaitytės gimnazijos, Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos ir Dovilų pagrindinės mokyklos aikštynų futbolo aikšteles žadama įrengti 2015 m., Vėžaičių pagrindinės  mokyklos bei Endriejavo vidurinės mokyklos aikšteles ketinama įrengti 2016 m.

Priekulės socialinių paslaugų centrui nutarta leisti teisės aktų nustatyta tvarka pirkti iki 9 vietų keleivinį lengvąjį automobilį, pritaikytą vežti neįgaliesiems, kurio vertė neviršytų 155 000  litų.

Posėdyje, kaip ir visada, buvo patvirtinta šūsnis gatvių pavadinimų bei detaliųjų planų.

Visgi ne visi Tarybai pateikti klausimai sulaukė vieningo „Už“. Sprendimo projektas dėl Daugiabučių gyvenamųjų namų maksimalaus bendrojo naudojimo objektų administravimo tarifo apskaičiavimo tvarkos patvirtinimo buvo atidėtas.

Susipažinti su Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos posėdyje priimtais sprendimais bei pažiūrėti posėdžio įrašą galite ČIA.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 301 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,