Mano Gargždai



Kas taps Gargždų miesto garbės piliečiu? Laukiama visuomenės pasiūlymų

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos r. sav. nuotr. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Jau beveik du dešimtmečius Gargždai renka Garbės pilietį. Per šį laikotarpį už ypatingus nuopelnus pagerbti mokytojai, kunigai, tautodailininkai, menotyrininkai ir istorikai, prie Klaipėdos rajono garsinimo visoje Lietuvoje ir pasaulyje prisidėję savo darbais bei kūryba. Gargždų garbės pilietis renkamas iš visuomenės pasiūlytų kandidatų. Todėl ir šiemet visi norintys kviečiami iki gegužės 2 teikti savo siūlymus, kas nusipelnė šio garbingo apdovanojimo.

 

Gargždų miesto garbės piliečio vardo nominaciją Klaipėdos rajono savivaldybė įsteigė 2003 metais. Tokiu būdu siekta pagerbti labiausiai nusipelniusius žmonės ir atsidėkoti už jų darbą garsinant savo kraštą visame pasaulyje. Tai ypatingas apdovanojimas, skiriamas asmenims už ypatingus nuopelnus ne tik Klaipėdos rajonui, bet ir visai Lietuvai.

Per beveik du dešimtmečius Gargždų garbės piliečiais tapo net 28 asmenys – mokytojai, menotyrininkai, istorikai, partizanų vadas. Visus šiuos asmenis apdovanojimui pasiūlė visuomenė. Tad ir šiemet ji kviečiama vėl teikti savo kandidatus, vertus Gargždų garbės piliečio vardo.

„Kas, jei ne pati bendruomenė, geriausiai žino, kas yra vertas Gargždų garbės piliečio vardo. Juk tie žmonės gyvena ir kuria dėl mūsų visų. Todėl kviečiu visas rajono organizacijas, įstaigas ar gyventojus siūlyti savo kandidatus. Tai puiki proga pagerbti tarp Jūsų esantį šviesuolį, kuris savo darbu ir kūryba vienokiu ar kitokiu būdu prisilietė prie mūsų gyvenimo ir paliko jame pėdsaką“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Kandidatus į Gargždų garbės piliečio vardą galima teikti iki gegužės 2 dienos. Teikiant pasiūlymą reikia pridėti prašymą, adresuotą Klaipėdos rajono merui, kandidato gyvenimo bei darbų ir nuopelnų aprašymus.

Pasiūlymus su reikiama informacija kviečiame siųsti el. paštu .

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 351 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,