Mano Gargždai



„Kitokioje madoje“ - kolekcijų gausa

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
M. Sutkutės nuotr. M. Sutkutės nuotr.

Gargžduose vyko respublikinis jaunųjų rūbų dizainerių konkursas – festivalis „Kitokia mada“ ir fotografijų paroda „Sustabdytos akimirkos“.

 

Renginys pritraukė didžiulį būrį jaunų žmonių iš visos Lietuvos: Plungės, Ukmergės, Klaipėdos, Telšių, Šiaulių, Kretingalės, Mažeikių, Daukšaičių, Tauragės, Radvilišikio, Plikių, Kauno, Joniškio, Gargždų. Iš viso buvo pristatytos net dvidešimt šešios kolekcijos, ir kiekviena iš jų – savotiška bei išskirtinė.

Žiūrovai galėjo išvysti avangardinio, gatvės mados, netradicinių formų, medžiagų bei sprendimų šiuolaikinės mados ir nešiojamų rūbų kolekcijas. Jas kūrė įvairaus amžiaus jaunieji dizaineriai, todėl kiekvienas galėjo pamatyti tai, ko dar nebuvo matęs.

Konkursas vyko jau ketvirtus metus, todėl ir šiemet susilaukė didelio pasisekimo – tiek daug dalyvių dar niekada nebuvo. Patys modeliai, dizaineriai džiaugėsi renginiu ir jo aplinka. Jauni žmonės pasisėmė daug kūrybinių idėjų, pamatė naujų technikų.

Nugalėtojai buvo apdovanojami pagal amžiaus grupes. Pirmąją vietą jaunesniųjų grupėje laimėjo plungiškių kolekcija „Karpinukai“, antrąją užėmė kolekcija „Džiazelės + jis“ iš Plikių, o trečiąją – „Jūros įkvėpti“ iš Kretingalės.

Vyresniųjų grupėje pirmąją vietą užėmė gargždiškių kolekcija „Antras gyvenimas“, antrąją pasidalino Mažeikių ir Ukmergės kolekcijos, o trečioji atiteko kolekcijai iš Kauno „Tiesiog šerbetas“.

Fotografijų parodoje iš viso dalyvavo 7 žmonės. Pirmą vietą užėmė Judita Jokšaitė, antrąją – Monika Sutkutė, trečioji atiteko Tomui Griušiui.

Neliko neapdovanotų – visi gavo padėkos prizus, rėmėjų dovanas. 

 

Monikos Sutkutės fotoreportažas:

1 komentaras

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 297 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,