Mano Gargždai



Susisiekimo ministras paragino AB „Kelių priežiūra“ koncentruotis į kelių priežiūros veiklą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Susisiekimo ministerijos nuotr. Susisiekimo ministerijos nuotr.

Susitikęs su AB „Kelių priežiūra“ naujos kadencijos valdybos nariais, susisiekimo ministras Marius Skuodis paragino užtikrinti kokybišką pagrindinę šios bendrovės veiklą, vykdant specialų valstybės įpareigojimą – valstybinės reikšmės kelių priežiūrą ir „nebeeksperimentuoti“ su kelių tiesimo ir rekonstrukcijos rangos darbais.

 

„Bendrovei „Kelių priežiūra“ laikas susitelkti į pagrindinę savo veiklą ir paskirtį, atsakingai ir kokybiškai vykdyti valstybinės reikšmės kelių priežiūrą visame valstybinės reikšmės kelių tinkle. Šios bendrovės veiklos tolesnė perspektyva neturi būti siejama su kelių tiesimo, rekonstrukcijos rangos darbais. „Kelių priežiūra“ palaipsniui turėtų išeiti iš kelių tiesimo ir rekonstravimo darbų rinkos, kurioje konkurencija ir taip pakankama. Kartais susidaro įspūdis, kad įmonė dabar net komunikuoja iš esmės apie rangos darbus, bet ne apie esminę, kertinę įmonės veiklą – kelių priežiūrą“, – nubrėždamas veiklos kryptis naujai bendrovės valdybai ketvirtadienį susitikime sakė susisiekimo ministras M. Skuodis.

Pasak ministro, pagrindinė problema šalyje yra kelių būklė. Net 38 proc. visų valstybinės reikšmės kelių neatitinka keliamų kokybės kriterijų. Čia, anot jo, yra „neišsemiamas veiklos baras“ ir Lietuvos automobilių kelių direkcijai, ir „Kelių priežiūrai“. Susisiekimo ministras su komanda lankydamasis šalies regionuose neretai sulaukia savivaldybių ir vietos bendruomenių, verslo prašymų, pastabų ir kritikos geriau prižiūrėti valstybinės reikšmės kelius.

Naujosios valdybos ministras paprašė parengti veiksmų planą dėl galimų įmonės komercinės veiklos segmentų tikslingumo ir apimties: paprastojo kelių remonto, duobių taisymo, pėsčiųjų perėjų tvarkymo ir kt.

Valstybinės reikšmės kelių priežiūrą, kaip pagrindinę savo veiklą, AB „Kelių priežiūra“ privalo vykdyti pagal teisės aktuose nustatytus kokybės reikalavimus, nuosekliai visame Lietuvos kelių tinkle, nepalikdama neprižiūrėtų ruožų tarp atskirų regionų, taikydama vienodus standartus, prisidėdama prie kelių saugumo, mažindama eismo įvykių skaičių, nuolatos gerindama aptarnavimo kokybę ir didindama klientų pasitenkinimą paslaugomis.

Šios paslaugos laikomos visuotinės ekonominės svarbos paslaugomis kelių priežiūros srityje ir yra finansuojamos iš valstybės biudžeto. Būtent šiai veiklai bendrovė turėtų skirti daugiausia dėmesio.

Valstybės siekiami tikslai ir keliami lūkesčiai bendrovei „Kelių priežiūra“ išdėstyti Susisiekimo ministerijos lūkesčių rašte. Didžioji dalis šių lūkesčių yra nefinansiniai ir siejami su kelių kokybe ir saugumu, klientų aptarnavimo kokybe, efektyvumu, skaidrumu, inovacijomis ir gerąja valdysena. Naujai patvirtintai įmonės valdybai keliamas tikslas užtikrinti šio lūkesčių laiško įgyvendinimą.

AB „Kelių priežiūra“, prižiūrinti ir tvarkanti valstybinės reikšmės kelius, yra atsakinga už 21 tūkst. km kelių tinklo priežiūrą. Bendrovėje dirba daugiau kaip 2300 darbuotojų. Susisiekimo ministerija valdo 100 proc. bendrovės „Kelių priežiūra“ akcijų. Nuo šių metų kovo mėn. bendrovei vadovauja naujai kadencijai išrinkta valdyba.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 354 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,