Mano Gargždai



Gargždus papuošė margučių pievelė (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Simos Ulvikienės nuotr. Simos Ulvikienės nuotr.

Ketvirtadienį Gargžduose pradėjo sklandyti velykinės nuotaikos – organizacijos, įstaigos ir gyventojai buvo kviečiami pradėti margučiais puošti skverelį prie Gargždų knygyno ir pievelę prie šachmatų.

 

Pasak šventę organizavusios VšĮ „Revilita vadovės Rekvitos Bagdonienės, pirmąkart tokią akciją įgyvendino jau prieš trejus metus ir sulaukė didelio žmonių aktyvumo.

„Iš pradžių mąstėme margučiais puošti medį, vis dėlto vėliau nusprendėme prisijaukinti prie knygyno esantį, neseniai renovuotą skverelį. Taip ir išėjo – ne margučių medis, o pieva, – šypsodamasi pasakoja R. Bagdonienė.

Visgi vėliau užklupęs karantinas privertė mąstyti originaliai ir surengti virtualią margučių parodą.

„Kvietėme gyventojus puošti vietas prie savo namų ir siųsti mums nuotraukas. Po to „Facebook žmonės balsavo už jiems labiausiai patikusias idėjas, o nugalėtojai buvo apdovanoti, – paaiškina R. Bagdonienė.

Šiemet ketvirtą kartą surengtos šventės atidarymo metu dalyviai buvo vaišinami blynais ir karštais gėrimais. Anot organizatorės, koją pakišo tik prasidėjęs lietus – turėjusios šokti Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro breiko studijos pasirodymas taip ir neįvyko. Vis dėlto jau dabar planuojama kitą savaitę surengti šokių popietę, kurios metu šokėjai ir galės pasirodyti.

Šįkart margučių pievoje įsikūrė ne tik įvairiausiomis technikomis padaryti ir skirtingais dydžiais pasižymintys kiaušiniai, bet ir zuikiai su morkomis. Juos pagamino ir į pievelę prie šachmatų prismaigstė Gargždų seniūnijos atstovai.

„Žmonės originalumu tikrai nesiskundžia ir labai tikimės, kad rytoj, prieš šventes dar žmonės ateis ir puoš skverelius. Laukiame kuo daugiau margučių, – akcijoje dalyvauti ragina R. Bagdonienė.

Margučiai po šventės bus neišmetami, o surinkti ir palikti laukti kitų Velykų, kada ateis laikas puošti miestą.

„Ir po 2019 m. surengtos pirmosios šventės visi kiaušiniai buvo surinkti. Šiemet ir juos susmaigstėme į margučių pievą. Tad galbūt kažkas, atėjęs pasižvalgyti į šventės vietą, ras ir savo prieš trejus metus darytą margutį, – šypsosi R. Bagdonienė.

Margučių pievą bus galima pamatyti iki balandžio 25 d.

 

Fotogalerijoje – Simos Ulvikienės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 89 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,