Mano Gargždai



Maisto gamybos mažais kiekiais mokymų video – nespėjusiems sudalyvauti

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Praėjusią savaitę į Valstybinės veterinarijos tarnybos organizuotus nuotolinius mokymus prisijungė beveik 200 ketinančių ar jau užsiimančių maisto gamybos mažais kiekiais veikla.

 

„Lietuviai neabejingi kulinarijai ir maisto gamybai. Tai matome iš vis didėjančio skaičiaus žmonių, kurie savo hobį gaminti įvairius kepinius, miltinius produktus, kitus patiekalus ryžtasi paversti savo nuolatine veikla. Taigi, pastebėję išaugusį ir konsultacijų poreikį nusprendėme organizuoti mokymus, o susidomėjusiųjų skaičius tikrai pranoko mūsų lūkesčius. Džiugu, kad žmonės vis drąsiau imasi pradėti savo maisto gamybos verslą.“ - gausiu prisijungusių mokymų dalyvių skaičiumi džiaugėsi VMVT Maisto skyriaus vyr.specialistė – valstybinė maisto produktų inspektorė Miglė Navašinskaitė.

Populiariausia mūsų šalyje pradėti kepyklos veiklą. Įvairius kepinius mažais kiekiais tiekti jau yra pradėję beveik 400 gamintojų. Kitų paruoštų valgių ir patiekalų, galimų tiekti mažais kiekiais gamybą šiuo metu vykdo daugiau nei 250 trumpųjų maisto grandinių atstovų. Skaičiai po truputį auga. Dar šių metų sausio pradžioje smulkiųjų negyvūninės kilmės maisto gamintojų VMVT buvo užregistravusi šiek tiek virš 500.

Mokymų metu VMVT specialistės ne tik papasakojo apie tokios veiklos įregistravimo taisykles, pagrindinius reikalavimus, taip pat aiškino ir dažniausiai daromas klaidas bei kaip jų išvengti, o dalyviai turėjo galimybę gyvai paklausti jiems rūpimų klausimų.

Jei nespėjote ar negalėjote sudalyvauti mokymuose, galite jų išklausyti parengtame mokymų įraše:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 252 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,