Mano Gargždai



Perdegė numerių apšvietimo lemputė, kaip nupirkti tinkamą?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Dabar dažnai perdega galinių žibintų, stabdymo, posūkio signalų, atsarginių ir priekinių žibintų lemputės. Tačiau transporto priemonėje yra daug kitų lempučių, kurios taip pat gali trikdyti jūsų dėmesį. Tai yra penkios dažniausiai apleistos lemputės, kurios gali turėti įtakos jūsų vairavimo patirčiai. Patikrinkite savo automobilyje, ar visos lemputės veikia, ir pasiimkite atsarginių dalių bet kurioje automobilių dalių parduotuvėje.

 

Tinkamos lemputės pasirinkimas

Valstybinio numerio lempučių variantų nėra tiek daug, kiek yra priekinių žibintų lempučių. Senesnėse transporto priemonėse, taip pat daugelyje naujų automobilių, paprastai yra kaitrinės lemputės, kurios nėra pačios efektyviausios ar ryškiausios. Kaitinamosiose lemputėse yra kaitinimo siūlelis, kuris, kaitinamas elektros srove, šviečia ir skleidžia šviesą. Tačiau jie taip pat eikvoja daug energijos gamindami tą šilumą. Senstant kaitrinėms lemputėms jos pamažu blėsta ir gali atrodyti nešvarios.

LED numerių apšvietimas ar kitos lemputės yra daug geresnės. Kad šios lemputės veiktų, nereikia generuoti šilumos, todėl jos yra daug efektyvesnės. LED lemputės taip pat yra ryškesnės ir lėtai netaps silpnesnės kaip kaitrinė lemputė. Tiesą sakant, šviesos diodai tarnauja taip ilgai, kad jums niekada nereikės pakeisti valstybinio numerio lemputės. Jei jūsų automobilyje nebuvo standartiškai šviesos diodų, galite juos lengvai sumontuoti patys.

Verta paminėti, kad kai kurios LED numerio lemputės nėra legalios. Jei dėl to nerimaujate, prieš perkant verta pasitikrinti.

Neklausime, kiek „pasidaryk pats“ darbuotojų reikia norint pakeisti lemputę. Bet ar žinojote, kad yra keletas gudrybių, kaip pakeisti transporto priemonės lemputes? Perskaitykite šiuos patarimus ir įrašykite juos į savo ilgalaikę atmintį.

Patikrinkite, ar lemputėje nėra volframo siūlų nuosėdų. Kuo tamsesnis kaupimasis, tuo arčiau perdegimo.

Jei keičiate lemputę į išorinį lizdą, ant lemputės kontaktų patepkite labai lengva dielektrinio tepalo danga. Tai padės išvengti korozijos.

Ilgaamžė lemputė verta savo kainos. Ji tarnaus mažiausiai dvigubai ilgiau nei originalas, todėl niekada nebereikės jos keisti.

Niekada nelieskite kaitrinių lempučių stiklų plikais pirštais. Ant odos esantys riebalai gali sugadinti lemputę. Visada mūvėkite pirštines arba imkite lemputę už korpuso, kad nepaliestumėte jos stiklo.

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 437 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,