Mano Gargždai



Rūpi gamtos išsaugojimas? Štai, kokius sprendimus verta priimti

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Belieka tik pasidžiaugti, kad vis daugėja žmonių, kuriem svarbus gamtos išsaugojimas. Ir taip pat svarbu akcentuoti, kad žmonės, kuriems tai rūpi, šiandien jau gali rinktis ypač įvairius sprendimus. Jų – ypač daug, tad siūlome susipažinti bei pasirinkti labiausiai tinkančius.

 

Saulės elektrinė yra ypač puikus pasirinkimas jei jums svarbus gamtos išsaugojimas, ją pasirinkus, gerokai prisidėsite prie į aplinką išmetamo anglies dvideginio kiekio mažinimo. Tačiau tai – tikrai ne vienintelė priežastis, kodėl reikėtų rinktis šį sprendimą – verta akcentuoti, kad tai bus naudinga ir jūsų finansinei situacijai – jei esate vidutinis elektros energijos vartotojas tai per metus sutaupysite apie 500 – 600 eurų. Čia galite apie tai skaityti daugiau.

Atšilus orams, verta atidžiau įvertinti ir savo keliones. Nors būtų galima sugalvoti daugybę situacijų, kuomet automobilis iš tiesų yra nepamainomas visgi, nesunku pastebėti, kad kai dienos ilgos neilgus atstumus tikrai verta įveikti dviračiu ir taip prisidėti prie mažesnės taršos.

Kiekvieno iš mūsų namuose galima rasti įrenginių bei prietaisų, kurie veikia tik tuo atveju, jei naudojamos baterijos. Na, pastarųjų veikimo laikas palyginti tikrai nėra ilgas, tad vėliau nelieka nieko kito, kaip jas tik išmesti. Tačiau dėmesį verta atkreipti į tai, kad labai svarbu daryti tai tinkamai. Jei baterijos bus išmetamos netinkamai, kyla didelė rizika pakenkti gamtai. Tad verčiau laikykitės šios rekomendacijos ir baterijas išmeskite tik joms skirtose vietose.

Kiekvieno iš mūsų namuose yra ir popierinių gaminių. Tačiau jų nereikėtų tiesiog išmesti – verčiau kaupkite, o sukaupę didelį kiekį, atiduoti perdirbti – juk nedaugelis žino, kad būtent perdirbtas popierius iš naujo gali būti panaudojamas net iki 8 kartų.

Pats metas dar kartą peržiūrėkite savo kasdienius įpročius bei paklausti savęs, ką galite padaryti, kad sumažintumėte sunaudojamo plastiko kiekius. Būtent jis yra labai ilgai – šis procesas gali užsitęsti ne vieną šimtą metų. Tad pats metas rinktis alternatyvas – medžiaginius, popierinius maišelius ir t.t.

Nuo to, ar gyvensime švarioje aplinkoje, didele dalimi priklausys ir mūsų savijauta, sveikatos būklė. Tad pats metas įdėti kuo daugiau pastangų, kad gyventume sveikatai draugiškesnėje aplinkoje.

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 295 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,