Mano Gargždai



Žinai istoriją – laimi prizus!

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Gargždų krašto muziejaus nuotr. Gargždų krašto muziejaus nuotr.

Paprasta laimėti prizus tiems, kas žino istoriją! Gargždų krašto muziejus ir projekto „Bunda jau Baltija“ partneriai tęsia žaidimą ir kviečia atsakyti birželio mėnesio klausimą:

Latvijos Kuldygos miestas garsėja ne tik gražiu senamiesčiu, plačia ir vaizdinga Ventos upe, tačiau ir vienu ypatingu renginiu, kuris organizuojamas tik 1 kartą per metus. Koks tai renginys?

 

 Atsakymai priimami iki birželio 27 dienos: el. paštu () bei paštu (Gargždų krašto muziejus, Sodo g. 5, Gargždai), taip pat atsakymą galite atnešti į muziejų jo darbo metu (I-VI 9.00 – 18.00 val.). Su atsakymu prašome pateikti šiuos duomenis: vardas, pavardė, telefono numeris. Iš teisingų atsakymų burtų keliu bus išrinktas laimėtojas ir jam įteiktas mėnesio prizas. Teisingas atsakymas į klausimą, nugalėtojas bei naujas klausimas bus paskelbti liepos mėnesį.

2014 m. birželio mėnesio prizas: Gargždų krašto muziejaus išleista knyga „Gargždų istorija LDK laikotarpiu“ ir Kazio Kęstučio Šiaulyčio akvarelių atvirukų rinkinys „Gargždai“.

Praėjusio mėnesio teisingas atsakymas: knygnešystė – unikalus, XIX a. Lietuvos istorijos fenomenas, pasireiškęs lietuviškų leidinių spausdinimu užsienyje, nelegaliu gabenimu per sieną ir platinimu. 2004 m. UNESCO knygnešystė įvertinta, kaip unikali ir pasaulyje neturinti atitikmenų.

Gegužės mėnesio prizą laimėjo Inga Rankelienė. Švietimo srityje dirbanti ponia Inga papasakojo, kad netikėta sėkmė ją pradžiugino ir maloniai nustebino.  Laimėtoja pažadėjo apsilankyti Gargždų krašto muziejuje ir Baltijos kelio 25 – minėjimo renginyje rugpjūčio 23 dieną. Šiai dienai projekto partneriai ir rėmėjai ruošia kupiną staigmenų popietę.

Sveikiname laimėtoją ir kviečiame dalyvauti, laimint vienetinius prizus!

 

Birželio mėnesio prizas:

Paveikslėlių galerija

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 536 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,