Mano Gargždai



Kaip patikrinti automobilio turbiną?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Kad turbina veiktų efektyviai, jai reikalingas nuolatinis švarios alyvos srautas, o kad turbina būtų puikios būklės, turite reguliariai keisti alyvą ir alyvos filtrą. Tai padeda išvengti anglies nuosėdų ir teršalų, kurie gali abrazyviai pažeisti turbokompresoriaus vidų, sumažinti jo efektyvumą ir laikui bėgant padaryti nepataisomą žalą, susidarymą. Visiškai sintetinė alyva išskiria mažiausiai anglies. Pašaliniai objektai Kartais per kompresoriaus arba turbinos įleidimo angą į jūsų turbokompresorių gali patekti pašalinių daiktų, tokių kaip sulūžę variklio komponentai, dulkių dalelės, smulkūs akmenys, nešvarumai ir lapai. Tada dėl smūgio gali būti pažeisti kompresoriaus ratai ir turbinos mentės, o tai pradės mažinti turbinos efektyvumą. Kad taip neatsitiktų, turite reguliariai prižiūrėti oro filtrą ir patikrinti, ar turbo jungtys nėra laisvos ar nėra šiukšlių.

 

Viršytas greitis Turbokompresorius padidina oro slėgį variklyje. Jei tarp kompresoriaus ir variklio yra nesandarumo, įtrūkimų ar prastų sandariklių, turbina turės dirbti daug daugiau nei turėtų, kad padidintų šį slėgį. Tai sumažins efektyvumą ir padidins turbo variklį. Kitos priežastys Be anksčiau išvardytų priežasčių, turbokompresorių gali sugadinti ir per didelė išmetamųjų dujų temperatūra (EGT), drėgmės patekimas, susidėvėjimas, degalų įsiurbimo sistemos, išmetimo vožtuvas ir išmetimo sistema. Įspėjamieji ženklai Yra keletas būdų, kaip jūsų transporto priemonė jums praneš, kad jos turbiną reikia prižiūrėti arba taisyti. Patikrinkite variklio įspėjamąsias lemputes – daugumoje šiuolaikinių automobilių kompiuterinė diagnostika užfiksuos turbokompresorius ir užsidegs patikrinimo variklio lemputė. Žinoma, variklio patikros lemputė neapima tik turbo gedimo, jums reikės atlikti papildomus patikrinimus, kad pamatytumėte, kokia variklio problemą turite.

Padidinimo matuoklis – kai kuriose transporto priemonėse su turbokompresoriumi yra sumontuotas padidinimo matuoklis, leidžiantis žinoti, kiek padidina jūsų turbokompresorius (jei norite, taip pat galite jį pritaikyti savo automobiliui). Jei jūsų galios matuoklis nepakyla tiek, kiek anksčiau, tada yra didelė tikimybė, kad jūsų turbiną reikia taisyti. Galios praradimas – jei pastebite, kad jūsų automobilis su turbokompresoriumi įsibėgėja lėčiau nei įprastai arba negali pasiekti tokio greičio, kokį galėjo anksčiau, tai gali būti ženklas, kad jūsų turbokompresorius sugenda.

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 380 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,