Mano Gargždai



Padidintos karių maitinimosi išlaidų piniginės kompensacijos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Vyr. srz. A. Čemerkos nuotr. Vyr. srz. A. Čemerkos nuotr.

Nuo birželio 1 d. Lietuvos kariuomenės kariai pradeda gauti didesnes maitinimosi išlaidų kompensacijas. Karių ir karo prievolininkų, neaprūpintų maistu, vienos paros maitinimosi išlaidų piniginės kompensacijos dydis yra padidintas iki 12,5 euro.

 

Maistpinigiai kariams padidinti po to, kai LR Vyriausybė gegužės 25 d. pritarė Krašto apsaugos ministerijos pateiktiems nutarimo dėl maitinimosi išlaidų piniginės kompensacijos dydžio pakeitimams.

Iki šiol maitinimosi išlaidų piniginės kompensacijos dydis siekė 8 eurus – šis dydis buvo nustatytas nuo 2017 m. gegužės 1 d. ir nebuvo keičiamas.

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas pabrėžia, kad svarbiausia kariuomenei yra karys, todėl yra būtina užtikrinti kario gerovę. Pasak ministro, Lietuvos kariuomenės kariai nuo šiol tarptautinių pratybų metu galės maitintis tokiomis pat sąlygomis, kaip ir Lietuvoje dislokuoti užsienio šalių kariai.

Artimiausiu metu LR Seimui bus pristatyti įstatymo pakeitimai, kuriais Krašto apsaugos ministerija siūlo gerinti ir Lietuvos kariuomenės karių apmokėjimo sąlygas: didinti tarnybinius atlyginimus, mokėti naujus priedus ir išmokas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 883 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,