Mano Gargždai



Klaipėdos paplūdimiuose suplevėsavo Mėlynoji vėliava

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Virginijos Kesminės, VE nuotr. Virginijos Kesminės, VE nuotr.

Šiandien oficialiai paskelbta maudymosi sezono pradžia Klaipėdos paplūdimiuose. Šią datą BĮ „Klaipėdos paplūdimiai“ pažymėjo iškeldami Mėlynąją vėliavą dviejuose Klaipėdos miesto paplūdimiuose.

 

Mėlynoji vėliava – paplūdimių kokybės ženklas. Tai reiškia, kad laikomasi griežtų ekologinių reikalavimų, atidžiai rūpinamasi poilsiautojų sveikata ir aplinka.

Ji suteikiama vienam sezonui, o norint ją gauti reikia atitikti net 33 įvairius reikalavimus.

Šiais metais Mėlynoji vėliava skirta Antrosios Melnragės ir Smiltynės paplūdimiams.

„Yra dvi labai svarbios aplinkybės. Viena iš jų – iškovoti teisę papuošti paplūdimius Mėlynąja vėliava yra gana sudėtinga, bet daug sudėtingiau tą pasitikėjimą pateisinti ne tik vienerius metus, bet ir ateityje. Klaipėda tą pasiekė.

Kitas dalykas – turbūt visi sutiksite, kad Mėlynoji vėliava dažniausiai sutinkama kurortiniuose miestuose. Klaipėda, būdama uostamiesčiu, išlaiko šį aukštos ambicijos įvertinimą jau daug metų.

Tai liudija, kad gebame ne tik krauti, ne tik gaminti, bet ir užtikrinti solidų ekologišką ir jaukų poilsį mūsų paplūdimiuose“, – vėliavos įteikimo ceremonijos metu kalbėjo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Vėliavą klaipėdiečiams įteikė Mėlynosios vėliavos koordinatorius Lietuvoje Renaldas Rimavičius.

Pasak „Klaipėdos paplūdimių“ direktoriaus Olego Mariničiaus, tai – išskirtinio paplūdimio ženklas.

Pašnekovo teigimu, jei būtų keliamas uždavinys, jog visi Klaipėdos paplūdimiai atitiktų Mėlynosios vėliavos reikalavimus, tai būtų įmanoma įgyvendinti, tačiau šiuo metu tokio tikslo nėra iškelta.

 

Spėjo pasiruošti

Metų pradžia paplūdimių prižiūrėtojams buvo labai nepalanki – audros, vėjai ir bangos stipriai nuniokojo ir pliažus, ir infrastruktūrą.

Vis dėlto, pasak O. Mariničiaus, pavyko viską sutvarkyti iki sezono pradžios.

„Beveik iki paskutinės dienos tvarkėme reikalus, susijusius su infrastruktūra, jos paruošimu, papildomos infrastruktūros įrengimu. Tačiau viską spėjome ir šiandien sezoną pasitinkame pasiruošę šimtu procentų“, – „Vakarų ekspresui“ sakė O. Mariničius.

Klaipėdos paplūdimiuose šią vasarą budės apie 70 gelbėtojų. Pirmoji pamaina pradėjo darbą trečiadienį.

„Mums svarbiausia, kad vasaros sezonas būtų saugus tiek žmonių gyvybių prasme, tiek saugios aplinkos prasme. Tikimės, kad šis sezonas bus toks pat, kaip pernai, užpernai, kai paplūdimiuose nebuvo nė vieno nuskendusio žmogaus“, – sakė „Klaipėdos paplūdimių“ direktorius.

Pasak O. Mariničiaus, nors šiomis dienomis orai nėra patys vasariškiausi, stebimos prognozės ir birželio antroje pusėje bus tikimasi gausaus poilsiautojų skaičiaus.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 418 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,