Mano Gargždai



Klaipėdoje po atviru dangumi – pasaulinio lygio tinklinio kovos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Užsienio šalių komandos į Klaipėdą sugužėjo jau antradienį ir dar iki turnyro pradžios išbandė Jono kalnelio amfiteatre įrengtas paplūdimio tinklinio aikšteles. Pauliaus MATULEVIČIAUS nuotr. Užsienio šalių komandos į Klaipėdą sugužėjo jau antradienį ir dar iki turnyro pradžios išbandė Jono kalnelio amfiteatre įrengtas paplūdimio tinklinio aikšteles. Pauliaus MATULEVIČIAUS nuotr.

Nuo ketvirtadienio ryto iki sekmadienio vakaro Klaipėdos Jono kalnelio amfiteatre po atviru dangumi įrengtuose tarptautinius standartus atitinkančiuose paplūdimio tinklinio aikštynuose virs pasaulinio lygio paplūdimio tinklinio kovos: vyks FIVB pasaulio turo renginys – „Pro Beach Tour Futures“ serijos turnyras.

 

Klaipėdos Jono kalnelio terotorija prie „Kultūros fabriko“ per kelias dienas pasikeitė neatpažįstamai – supilta 800 tonų smėlio, įrengtos dvi tarptautinius standartus atitinkančios paplūdimio tinklinio aikštelės, iškilo žiūrovų tribūnos, palapinės, aštuonių metrų aukštyje sumontuotas didžiulis LED ekranas.

Į Klaipėdą sugužėjo 28 šalių komandos, tarp kurių turime sportininkų iš tolimų vietovių – Naujosios Zelandijos, Čilės, Kinijos, Venesuelos, Libano, JAV, Kanados ir kt.

 

Istorinis įvykis Lietuvai

Trečiadienį priešpiet surengtoje spaudos konferencijoje, kurioje dalyvavo Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, Klaipėdos savivaldybės Sporto skyriaus vedėja Rasa Rumšienė, Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Darius Čerka, Europos tinklinio konfederacijos delegatas Antonas Fichtingeris ir turnyre dalyvausianti Klaipėdos pliažo tinklinio klubo merginų pora Ieva Dumbauskaitė ir Gerda Grudzinskaitė, buvo pabrėžta, kad tokio aukšto rango – FIVB pasaulio turo renginys miesto centre po atviru dangumi ne tik Klaipėdoje, bet ir Lietuvoje vyks pirmą kartą.

Turnyras vyks net keturias dienas, tad tikimasi, kad klaipėdiečių ir miesto svečių per tas dienas renginyje apsilankys keli ar net keliolika tūkstančių.

Renginys žiūrovams – nemokamas. Jiems įrengtos dvi atskiros tribūnos, iš viso – apie 1 500 vietų.

„Tokio lygio renginys – įvertinimas mūsų tinklininkų bendruomenės ir gebėjimų organizuoti tokius renginius. Tokiems renginiams nėra blogo oro, tad kviečiu klaipėdiečius ir miesto svečius dalyvauti šiame unikaliame renginyje“, – sakė Klaipėdos meras V. Grubliauskas.

Pasak Klaipėdos sporto vadovės R. Rumšienės, džiugu, kad toks renginys vyksta labai gražioje vietoje – Jono kalnelio teritorijoje.

Ji priminė, kad 2019 metais Klaipėdos Teatro aikštėje vyko paplūdimio tinklinio turnyras, tačiau dalyvių geografija ir mastas nebuvo tokie įspūdingi kaip šiemet.

„2019 metais varžėsi tik merginos, buvo įrengta 1 tinklinio aikštelė, o čia įrengtos 2 aikštelės ir į kovą stos tituluoti paplūdimio tinklinio vyrai ir merginos“, – akcentavo R. Rumšienė.

Ji dėkojo Klaipėdos pliažo tinklinio klubui ir Lietuvos tinklinio federacijai už tokio šaunaus renginio inicijavimą.

„Kai pamačiau Jono kalnelio aikštėje įrengtą tinklinio aikštelę – pasakiau „vau“. Organizatoriams – 100 balų“, – kalbėjo mūsų tinklinio pažiba Ieva Dumbauskaitė.

Ji teigė, kad visada sau kelia aukščiausius tikslus ir viliasi, jog pavyks garbingai ginti Klaipėdos ir visos Lietuvos vardą.

 

Suvienijo pajėgas

Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) prezidentas D. Čerka džiaugiasi, kad šiam renginiui daug dėmesio skiria Klaipėdos miesto savivaldybė. Klaipėdos susidomėjimas bei indėlis organizuojant tokį renginį lėmė, jog buvo pasirinktas Lietuvos uostamiestis.

Miestas pasirūpino, kad šis renginys vyktų pagal visus Europos tinklinio federacijos ir Pasaulio tinklinio konfederacijos keliamus reikalavimus ir sportininkams suteiktų įspūdingą žaidimo vietą bei atmosferą. Dalinai šį renginį finansuoja ir Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

„Savivaldybė noriai ir aktyviai dalyvauja turnyro organizavime. Esame labai patenkinti bendradarbiavimu. Matosi, jog miestas nori, kad toks renginys čia vyktų. Pasirinkta vieta – Jono kalnelis – atrodo įspūdingai. Džiugu, kad prie renginio prisideda ir visais organizaciniais reikalais padeda Lengvosios atletikos mokykla ir Klaipėdos pliažo tinklinio klubas. Be jų pagalbos mieste daryti tokį renginį būtų neįmanoma“, – sakė D. Čerka.

Trečiadienį vykusioje spaudos konferencijoje Klaipėdos miesto valdžios ir Lietuvos tinklinio federacijos atstovai bei sportininkai papasakojo apie Klaipėdoje vyksiančio turnyro istorinę svarbą, Pauliaus MATULEVIČIAUS nuotr.

 

Prizinis fondas – 10 tūkstančių eurų

Lietuvai pagrindinėse varžybose atstovaus po keturias vyrų ir moterų komandas. Dar po vieną mūsiškių porą varžysis kvalifikacijoje.

Ketvirtadienį nuo 10 val. vyks kvalifikacinės varžybos. Jose dalyvaus maksimalus komandų skaičius – po 16 vyrų ir moterų porų. Po keturias poras pateks į pagrindines varžybas.

Moterų kvalifikacinėse varžybose Lietuvai atstovaus Karolė Virbickaitė ir Ainė Raupelytė, vyrų – Gilbertas Kerpė ir Linas Petravičius.

O pagrindinėse varžybose, kuriose dalyvaus 16 komandų, šeimininkai turi teisę deleguoti po keturias komandas.

Antrąjį reitingą tarp visų dalyvių turi Klaipėdos pliažo tinklinio klubo atstovės Ieva Dumbauskaitė ir Gerda Grudzinskaitė.

Taip pat mūsų šalies garbę gins sėkmingai sezoną pradėjusios Monika Paulikienė ir Erika Kliokmanaitė bei dar dvi poros – Ieva Vasiliauskaitė ir Urtė Andriukaitytė bei Skalvė Križanauskaitė ir Ariana Rudkovskaja.

Aukščiausią reitingą turi austrės Dorina Klinger ir Ronja Klinger.

Vyrų pagrindinėse varžybose Lietuvai atstovaus praėjusiais metais pirmąjį FIVB turnyrą laimėję klipėdietis Audrius Knašas su porininku Patriku Stankevičiumi, taip pat didelę tarptautinių varžybų patirtį turintys Artūras Vasiljevas ir Robertas Juchnevičius.

Pergalių Klaipėdoje sieks dar du Lietuvos duetai – Mantas Donėla ir Karolis Palubinskas bei Artūras Vincėlovičius ir Arnas Rumševičius.

Turnyras, kurio bendrą prizų fondą sudaro 10 tūkst. eurų, baigsis sekmadienį.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 426 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,