Mano Gargždai



Gargždiškė Romena Lengvinaitė iš konkursų be prizinių vietų negrįžta

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Beveik visą laisvą laiką Romena skiria muzikai. Asmeninio archyvo nuotr. Beveik visą laisvą laiką Romena skiria muzikai. Asmeninio archyvo nuotr.

Praėjusią savaitę Gargždų muzikos mokykloje vyko gargždiškės akordeonininkės Romenos Lengvinaitės koncertas – daugkartinė respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatė paskutinį kartą, kaip Gargždų muzikos mokyklos moksleivė, pakvietė į savo rečitalį, pakerėjusį susirinkusiuosius.

Keturiolikmetė muzikai skiria beveik visą savo laisvalaikį. Be jos nebeįsivaizduoja ir ateities. Apie tai ir kalbėjomės su Romena.

 

Paklausta, kaip prasidėjo jos muzikinis kelias, Romena pasakojo, kad pradėjusi lankyti mokyklą, ėmė dairytis kokio nors būrelio, kad turėtų užsiėmimą. Mamos draugė pasiūlė lankyti Muzikos mokyklą.

„Iš pradžių norėjau groti fortepijonu. Tačiau mamos draugė pasiūlė akordeono specialybę, nes jos mama tai dėstė. Taigi nuo 6 metų pradėjau mokytis groti akordeonu“, –  prisiminė Romena.

Ji prisipažino, kad dėl savo pasirinkimo sudvejojo tik kartą.

„Mokytoja, matyt, pastebėjusi mano gabumus, padidino krūvį. Vienu metu jau buvo per sunku, tai atsirado minčių viską mesti. Tačiau vėliau viskas stojo į savo vėžes ir daugiau niekada nesudvejojau“, – tvirtino Muzikos mokyklos absolventė.

Ūpą mergaitei kėlė ir prasidėję konkursai, festivaliai. Iš kurių ji, beje, beveik visada grįžta iškovojusi, jei ne pirmas, tai kitas prizines vietas. O kovos būna nelengvos.

„Muzikantai būna suskirstyti į plataus amžiaus kategorijas. Pavyzdžiui, praėjusiais metais grojau kategorijoje nuo 13 iki 16 metų. Kadangi man buvo 13 metų, buvau viena jauniausių – buvo sunku. Didelis būna ir dalyvių skaičius. Vilniuje vien mano kategorijoje varžėsi 60 Lietuvos atlikėjų“, – aiškino Romena.

Akordeonininkė teigė, kad muzikos kūriniams nėra išranki: „Tiesiog prie kūrinio pripranti ir jis ima patikti“.

Per dieną Romena groja mažiausiai dvi valandas, bet dažniausiai – ir daugiau, nes, norint kažko išmokti, reikia įdirbio.  Ji sakė, kad iš kaimynų priekaištų neišgirsta – jie kaip tik džiaugiasi mergaitės pomėgiu. Palaikymo muzikantė sulaukia ir iš artimųjų bei mokytojų.

„Norėčiau padėkoti savo mokytojai Zinaidai Kalpokienei ir visiems Muzikos mokyklos pedagogams, kurie visada manimi rūpinosi ir padėjo“, – kalbėjo Romena.

Artimiausiu metu Romenos laukia permainos. Ji baigė ne tik Muzikos mokyklą, kurioje mokėsi aštuonerius metus, bet ir Gargždų „Minijos“ progimnaziją.  Gegužės 10 d. mergaitė laikė stojamuosius egzaminus Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijoje ir sėkmingai į ją įstojo.

Pasidomėjus akordeonininkės tikslais, ji nedvejodama atsakė, kad ateitį sies su muzika, tik dar nenusprendė, kuo norėtų būti – muzikos mokytoja ar atlikėja.

Kitą koncertą Romena norėtų surengti kitais metais, kad galėtų parodyti, ko išmoko konservatorijoje ir kaip patobulėjo.

 

Asmeninio archyvo nuotrauka:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 391 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,