Mano Gargždai



Iš Pasaulio lietuvių sporto žaidynių šachmatininkai parsivežė visų spalvų medalių

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Sporto centro nuotr. Sporto centro nuotr.

70 šachmatininkų iš 11 šalių pareiškė norą kovoti XI-tųjų Pasaulio lietuvių sporto žaidynių (PLSŽ) šachmatų varžybose Druskininkuose. Varžybos vyko puikioje viešbučio „Grand SPA Lietuva“ konferencijų salėje. Buvo kovojama bendrame turnyre su penkiomis atskiromis įskaitomis: vyrų, moterų, B14, M14 ir U20 grupėse. Buvo žaidžiami 9 ratai greitųjų šachmatų su 10 min.+5 sek. laiko kontrole.

 

Tarp visų dalyvių buvo net šešiolika Klaipėdos rajono BĮ Sporto centras šachmatininkų: 10 ugdytinių ir 6 klubo „Mintis“ nariai. Varžybų teisėjo pareigos buvo patikėtos Klaipėdos r. Sporto centro šachmatų treneriui Zigmui Bitinui.

Viso turnyro metu lyderių grupėje buvo Daiva Dieninė, Rimvydas Lukošius, Arūnas Gincas, Žygimantas Staponas, Domas Andrijauskas. Nedaug nuo jų atsilikinėjo ir kiti mūsiškiai.

Varžybų finiše paaiškėjo, kad iš 15 prizinių vietų net šešios atiteko Klaipėdos rajono BĮ sporto centras atstovams.

Aukščiausią, penktąją vietą visame turnyre iškovojo Daiva Dieninė, kartu ji buvo ir pirma tarp moterų. Daiva surinko 6,5 taško iš 9 galimų. Ant pirmojo laiptelio lipo ir B14 grupėje pajėgiausias buvęs Domas Andrijauskas (5,5 taško, 19 vieta bendroje įskaitoje).

Antrąsias vietas iškovojo Žygimantas Staponas (U20, 5,5 taško, 15 vieta) bei Matas Valaika (B14, 5 taškai, 26 vieta), o trečiąsias – Auksė Zonytė (M14, 4,5 taško, 40 vieta) bei Dominykas Kušlikis (B14, 4,5 taško, 33 vieta). Puikius rezultatus varžybose parodė ir mūsų veteranai: Arūnas Gincas (6 taškai, 9 vieta) bei Rimvydas Lukošius (6 taškai, 10 vieta bendroje įskaitoje).

Buvo puiki aplinka, daug bendravimo su kitų šalių lietuviais, kurių, atstovauti visoms PLSŽ sporto šakoms, atvyko apie 3000 net iš 27 pasaulio šalių. Smagu buvo sutikti ir kitose sporto šakose atstovaujančius Klaipėdos rajono sportininkus. Po sėkmingų kovų lengvosios atletikos sektoriuose, šachmatų varžybas stebėti buvo užsukęs rajono Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Algirdas Petravičius. Kažkur netoliese dėl aukščiausiųjų apdovanojimų kovėsi mūsų tinklininkės bei tinklininkai. Klaipėdos rajono sporto atstovai žaidynėse buvo matomi, o tai ir buvo svarbiausia.

Tradicinė padėka mažuosius ugdytinius lydėjusiems tėveliams bei sporto centro administracijai, kuri išsprendė visus išvykimo į PLSŽ klausimus.

 

Fotogalerijoje – Zigmo Bitino nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 335 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,