Mano Gargždai



Pratybos Kuršių mariose: žvalgyba bepiločiais dronais, boninių užtvarų statymas ir gulbių „gelbėjimas“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
PAGD nuotr. PAGD nuotr.

Liepos 27 d. Klaipėdos regiono ugniagesiai gelbėtojai tobulino įgūdžius, kurie itin svarbūs atliekant išsiliejusių naftos produktų Kuršių mariose surinkimo darbus. Pratybose dalyvavo Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Pajėgų valdymo skyriaus pareigūnai, šios valdybos 1-osios komandos ir Šilutės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai bei ugniagesiai iš Priekulės ir Kintų ugniagesių komandų.

 

Pagal pratybų scenarijų, Drevernoje, įplaukiant į uostą, apsivertė jūrinė jachta. Iš jos išsilieję naftos produktai ėmė tekėti link Drevernos uosto ir Drevernos upelio. Pagal šį scenarijų ugniagesiams gelbėtojams teko Kuršių mariose atlikti žvalgybą, naudojant bepiločius orlaivius (dronus), nustatyti išsiliejusių naftos produktų vietas ir plotą bei surinkti išsiliejusius teršalus.

Gelbėjimo valtimi jie turėjo nuplaukti link upės žiočių, nuplukdyti paruoštas bonines užtvaras, jas ištiesti, kad sustabdytų teršalų plitimą. Be to, naudodami naftos produktų surinkimo siurblius, į specialias talpyklas turėjo surinkti naftos produktais užterštą vandenį.

Darbų koordinavimui buvo įkurtas gelbėjimo darbų organizavimo štabas, kuriame dirbo ne tik valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai, bet ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Drevernos uosto administracijos, Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos, Klaipėdos rajono savivaldybės atstovai.

„Pratybas apsunkino besikeičiančios krypties stiprus vėjas, kuris sukėlė bangas ir trukdė boninių užtvarų statymą. Šių užtvarų buvo ištiesta apie 200 metrų, iš jų buvo daromos kritinės zonos, į kurias sutekėdavo išsilieję naftos produktai. Teršalai naftos produktų surinkimo siurbliais buvo pumpuojami į krante esančias talpyklas. Nemažas iššūkis buvo surasti ir pristatyti į krantą šešias naftos produktais užterštas gulbes, kurios buvo perduotos atsakingai organizacijai“, – pasakojo Klaipėdos PGV Pajėgų valdymo skyriaus viršininkas Vaidas Masiliauskas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 294 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,