Mano Gargždai



Originalių edukacinių erdvių ieškotojus nustebino ir Klaipėdos rajonas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos r. sav. nuotr. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Tarp geriausiai savo edukacines erdves kuriančių ir jas ugdymui naudojančių švietimo įstaigų – ir Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazija bei Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centras. Tokie rezultatai nudžiugino šią savaitę paskelbus Mokyklų edukacinių erdvių konkurso rezultatus.

 

Finale – penkios rajono ugdymo įstaigos

Konkursas, kurį kas dvejus metus organizuoja Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, vykdomas dviem etapais – savivaldybių ir nacionaliniu lygmenimis. Kaip pasakoja nacionalinės komisijos narė, Klaipėdos rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Irena Barbšienė, kiekviena savivaldybė į antrąjį konkurso etapą gali deleguoti 5 ugdymo įstaigas. Būtent tiek jų šiemet dalyvauti konkurse pareiškė norą ir Klaipėdos rajone.

Visos penkios – Gargždų lopšeliai-darželiai „Ažuoliukas“ ir „Saulutė“, Dituvos pagrindinė mokykla, Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centras bei Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazija keliavo tiesiai į nacionalinį konkurso etapą.

 

Sėkmės raktas – bendrystė

Nacionalinė komisija aplankė švietimo įstaigas vietose, įteikė Aplinkos ministerijos skirtus prizus – po naują „Lietuvos raudonąją knygą“ ir, vadovaudamasi konkurso vertinimo kriterijais, išrinko nugalėtojus.

Edukacinių erdvių kūrimas ir naudojimas buvo vertinamas pagal tam tikrus kriterijus, tokius kaip inovatyvumas, žaliųjų erdvių kūrimas ir jų naudojimas, judumas, estetinė išraiška, dalykinis integralumas ir pan. Svarbu buvo ir tai, kaip švietimo įstaiga įsitraukia į projektines veiklas, vykdo informacijos sklaidą ir kaip sugeba įtraukti visą bendruomenę.

„Mokyklų, darželių ir kitų ugdymo ar laisvalaikio įstaigų erdvės gali būti labai paprastos – formalios sienos, kabinetai, kiemas. Tačiau gali būti ir kitaip, kai erdvės kuriamos ir pritaikomos taip, kad vaikų mokymas vyktų kūrybiškai, inovatyviai, pasitelkiant įvairias įmanomas priemones. Be galo džiaugiuosi visais mūsų rajono darželiais, mokyklomis, nes čia dirba išties kūrybingi ir aktyvūs žmonės. Visada sakiau ir sakysiu, kad didžiausi ir prasmingiausi darbai padaromi tada, kai išvien dirba visa bendruomenė, kai žmones vienija bendras tikslas, didelis noras tobulėti, padaryti kažką gero ne tik sau, bet ir kitiems. Nuoširdžiai dėkoju visiems konkurso dalyviams – nugalėtojų vardo esate vertas kiekvienas iš jūsų“, – sako vicemerė Violeta Riaukienė.

„Vertintojus sužavėjo mūsų rajono įstaigų komandų gebėjimas kurti ir tikėjimas tuo, kas daroma dėl vaikų. Ne pirmą kartą dalyvauju komisijoje, tad išties kas kartą matome didelius pokyčius. Labai norisi pagirti Dituvos pagrindinės mokyklos bendruomenę, kuri įstaigos aplinką pakeitė neatpažįstamai. Kolegos liko sužavėti Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos vidaus erdvėmis, kurios labai gražiai įprasmina Vasario 16-osios signataro atminimą. Mokykloje įkurtas muziejus, vaismedžių sodas, iš etnoprojektams skirtų Savivaldybės lėšų pastatyti muzikiniai lauko instrumentai. Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centras, kalbant apie vaikų saviraišką, labai stiprūs ir gamtosauginėje veikloje“, – vardija I. Barbšienė.

Konkurso nugalėtojai rugpjūčio mėnesį bus kviečiami dalyvauti tarptautiniuose mokymuose Lenkijoje, Vokietijoje ir Čekijoje, o spalio mėnesį – ir į tarptautinę konferenciją Vilniaus universiteto Kairėnų botanikos sode.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 211 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,