Mano Gargždai



Leidimai prekybai braškėmis turguje ar ledais pajūryje – internetu

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Atėjus braškių sezonui, VšĮ „Versli Lietuva“ primena, kad prieš pradedant prekiauti šiomis, kitomis uogomis, vaisiais, daržovėmis ar kitomis gėrybėmis iš savo sodo ar miško, būtina gauti leidimą prekybai ir Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą.

Klystate, jeigu manote, kad braškės darže baigsis greičiau, nei susitvarkysite visus reikalingus dokumentus. Pateikti prašymą leidimams gauti galite bet kuriuo paros metu, ir iš bet kurios pasaulio vietos – tereikia turėti kompiuterį ir internetą.

Elektroniniu parašu pasirašytus dokumentus įvairioms institucijoms galite siųsti per elektroninę „Pranešimų dėžutę“ tinklapyje www.verslovartai.lt, kuris priklauso VšĮ „Versli Lietuva” padaliniui „Paslaugų ir gaminių kontaktinis centras” (PGKC). Prisijungę šiame portale prekybininkai gauna ir atsakymus, kai jiems reikalingi leidimai būna paruošti. Dokumentus institucijos jiems išsiunčia registruotu laišku, tad norint gauti leidimą net neprireikia apsilankyti pas savo savivaldybės darbuotojus.

Internetu tvarkyti dokumentus lauko prekybai aktualu ne tik tiems, kurie vasarą ketina pardavinėti uogas, vaisius, daržoves ar grybus. Greitai ir paprastai nuotoliniu būdu susitvarkyti dokumentus gali prireikti ir tiems, kurie planuoja užsiimti sezonine prekyba šalies pajūryje ar turistų pamėgtuose kituose kurortiniuose miestuose.

Pavyzdžiui, Palangos ir Neringos savivaldybėse vien per šių metų pirmąjį pusmetį buvo išduoti 326 leidimai prekiauti. Tiesa, didžioji dalis dokumentų buvo pateikta tradiciniu, o ne elektroniniu būdu. Neringos savivaldybės Verslo ir strateginės plėtros skyriaus vyriausioji specialistė Rasa Baltrušaitienė būsimus pajūrio verslininkus ragino prašymus leidimams gauti teikti internetu.

„Teikiant dokumentus internetu yra taupomas ir verslininkų, ir savivaldybės darbuotojų laikas, galime susiplanuoti efektyvesnę darbo dieną. Be to, interesantams naudingiau per elektroninę „Pranešimų dėžutę“ teikti ir įvairius paklausimus. Tuomet jiems galime atsakyti išsamiau“, - sako R. Baltrušaitienė.

R. Baltrušaitienė pridūrė, kad portalo „Verslo vartai“ elektroniniai įrankiai ypač praverstų tiems, kurie vasarą nori užsiimti prekyba Neringoje, tačiau gyvena kitame Lietuvos krašte. Pateikti visus prašymus ir gauti atsakymus dėl leidimų galima naudojantis el. pranešimų dėžute.

VšĮ “Versli Lietuva” padalinys PGKC veikia nuo 2009-ųjų. Svetainėje www.verslovartai.lt, kurią administruoja PGKC, galima vienoje vietoje rasti informaciją apie reikalavimus verslo leidimams bei gaminiams. Naudodamiesi „Pranešimų dėžute” verslininkai gali pateikti institucijoms dokumentus leidimams gauti bei sulaukti iš jų atsakymų. Apie savo verslą dar tik galvojantys žmonės tinklapyje gali sužinoti kokie reikalavimai taikomai ir kokie leidimai reikalingi jų planuojamai veiklai , o pasinaudoję verslo plano skaičiuokle – įvertinti, kokios yra jų sumanymo pelno ir nuostolių prognozės artimiausiems penkeriems metams. 

PGKC įsteigtas LR Ūkio ministerijos iniciatyva įgyvendinant Paslaugų direktyvą bei Gaminių (abipusio pripažinimo) reglamentą, o jo tikslas – įgyvendinti vieno langelio principą verslininkams, pradedantiems ir plečiantiems savo verslą. PGKC priklauso ES šalių kontaktinių centrų tinklui EUGO, jungiančiam 28 ES šalis bei 3 EEE šalis - Islandijos, Lichtenšteino, Norvegijos kontaktinius centrus.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 355 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,