Mano Gargždai



Jūros šventėje rajono šachmatininkai kovojo net trijuose turnyruose (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Nojos Valaikaitės šachmatų partija. Zigmo Bitino nuotr. Nojos Valaikaitės šachmatų partija. Zigmo Bitino nuotr.

Visą savaitę Klaipėdoje vyko XIX šachmatų festivalis „Jūros šventė 2022“. Jis buvo suskirstytas į kelis atskirus turnyrus. Visur kovėsi ir Klaipėdos rajono BĮ sporto centras ugdytiniai.

 

„B“ turnyre, kuris tęsėsi ilgiausiai, tarp 53 dalyvių norą kovoti pareiškė penki mūsiškiai: Dovydas Spevak, Arvydas Žiūra, Danielius Antužis, Tadas Petruškevičius ir Antanas Čechavičius. Jie visi kovojo pagirtinai, kiekvienas turėjo savus tikslus. O šio turnyro finišas paskutinę dieną buvo atkaklus kaip reta, net 10 dalyvių pretendavo į aukščiausias vietas, tarp jų – ir mūsų ugdytinis Dovydas Spevak. Galop paaiškėjo, kad net 5 dalyviai surinko po 5,5 taško iš 7 galimų ir tik pagal papildomus rodiklius dalijosi prizines vietas. Apmaudžiausia, kad blogiausi rodikliai buvo pas mūsiškį Dovydą Spevak, jam ir atiteko penktoji vieta, verta tik paguodos prizo. O pačius didžiausius prizus išsidalijo pirmas keturias vietas iškovoję.

Viso „B“ turnyro metu ties geriausiųjų dešimtuku balansavo dar du mūsiškiai – Arvydas Žiūra bei Danielius Antužis. Jie paskutiniame ture savo partijas baigė lygiosiomis, tai liko už dešimtuko ribos. Arvydas su 4,5 taško buvo 12-toje vietoje, o Danielius su 4 taškais – 18-toje vietoje. Reikia pažymėti, kad Arvydas Žiūra savo standartinių šachmatų reitingą pasikėlė 48 taškais. Ir kiti mūsiškiai prie lentos rinko taškus. Tadas Petruškevičius su 3 taškais buvo 31-oje vietoje, o Antanas Čechavičius su 2 taškais – 47-oje. Tadui visai nedaug trūko iki standartinių šachmatų reitingo normos įvykdymo. O žaidė jis labai pakylėtai, nes palaikymo komandoje turėjo ne tik mamą, bet ir tėtį – tikrų tikriausią jūrininką.

Liepos 29 dieną ten pat vyko „Žaibo“ turnyras. Į jį susirinko 42 šachmatininkai iš įvairių Lietuvos vietovių, daugiausiai – iš Klaipėdos krašto. Gargždų šachmatų klubui atstovavo du patyrę šachmatininkai – Rimvydas Lukošius ir Arvydas Mickus. O štai sporto centro garbę gynė 9 jaunieji šachmatininkai. Iš ugdytinių geriausiai pasirodęs Arvydas Žiūra buvo 12-toje vietoje (4,5 taško iš 8 galimų, trečias tarp U18). 14-toje vietoje buvo Matas Valaika (taip pat 4,5 taško, antras tarp U12). 17-toje vietoje Jorė Balčiūnaitė (4,5 taško, antra tarp moterų). Po 3,5 taško surinkę Danielius Antužis, Šarūnas Juknius ir Auksė Zonytė turnyrinėje lentelėje išsidėstė greta, nuo 27 iki 30 vietų. Po 2 taškus surinko Domantas Juknius ir Tadas Petruškevičius, 1 tašką pelnė Noja Valaikaitė. Domantas pirmą kartą įvykdė „Žaibo“ reikalavimus reitingui gauti. Paguodos prizu buvo apdovanotas gerai pasirodęs Arvydas Žiūra. O trečiąją vietą visame turnyre iškovojo mūsų veteranas Rimvydas Lukošius, tai buvo labai džiugi akimirka!

Liepos 30 dieną ten pat vyko „Jūros šventės 2022“ greitųjų šachmatų turnyras. Kovoti susirinko 44 šachmatininkai. Tarp jų – 7 Klaipėdos rajono BĮ „Sporto centras“ ugdytiniai. Buvo žaidžiami 8 ratai kontrole po 6 min. + 5 sek. prie kiekvieno ėjimo. Geriausiai iš mūsiškių pasirodė Danielius Antužis (4,5 taško, 15 vieta) bei Šarūnas Juknius (4,5 taško, 17 vieta, Rtg.+29). Po 4 taškus surinko Jorė Balčiūnaitė (22 vieta, Rtg.+24) ir Auksė Zonytė (23 vieta, Rtg.+35). Po 3 taškus surinko Matas Valaika (30 vieta), Tadas Petruškevičius (32 vieta, Rtg.+4) ir Noja Valaikaitė (37 vieta). Dalis mūsiškių buvo apdovanoti paguodos prizais, iki pagrindinių prizų jiems šiek tiek pritrūko.

Tokiame arti Gargždų vykusiame savaitiniame turnyrų maratone buvo gera proga kai kam pasikelti reitingus, kai kam pakovoti dėl jų gavimo, o visiems bendrai – buvo gera patirtis ateities kovoms. Ugdytiniai kartu su juos lydinčiais artimaisiais turėjo galimybę apsilankyti jau 63-čią kartą Klaipėdoje vykusiose Jūros šventės linksmybėse, buvo nauda visiems. Ačiū visiems prisidėjusiems.

 

Fotogalerijoje – Zigmo Bitino užfiksuotos akimirkos iš šachmatų turnyro:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 340 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,