Mano Gargždai



Pristatyta Gargždų kultūros centro renovacija: numatyti pokyčiai, terminai ir finansavimas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Lauros Jankutės nuotr. Lauros Jankutės nuotr.

Gargždų kultūros centre – džiugus bruzdesys. Kultūros darbuotojai kraustosi į naujas patalpas, nes čia jau visai netrukus prasidės ilgai laukti pastato modernizacijos darbai. Šiandien Savivaldybės vadovai ir Gargždų kultūros centro direktorė susitiko su darbus vykdysiančios įmonės UAB „Statmax“ atstovais, apžiūrėjo patalpas ir aptarė planuojamus darbus, kurių vertė – daugiau nei 3,5 mln. eurų.

 

„Džiugu, kad konkursą laimėjo rimtai nusiteikęs rangovas. Ši įmonė atliko Jakų mokyklos statybos darbus, taigi jau parodė, kad gali dirbti atsakingai ir kruopščiai. Tikiuosi, kad taip pat sėkmingai klosis ir Gargždų kultūros centro modernizacijos darbai ir visus neilgai trukus džiugins atgijęs ir neatpažįstamai pasikeitęs miesto kultūros židinys“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Modernizacijos darbus Gargždų kultūros centre vykdys UAB „Statmax“. Sutarties vertė – 3,5 mln. eurų, iš kurių 1,1 mln. – Valstybės investicijų programos lėšos. Sutarties trukmė – 18 mėn.

Gargždų kultūros centre numatyta daug permainų. Pastato fasadą papuoš spalviniai ir meniniai akcentai, o į modernią 400 vietų koncertų salę ves dar vienas pagrindinis įėjimas, iš jos bus iškelta garso ir šviesos operatorių vieta. Be to, koncertų salėje bus įrengtas didesnis amfiteatras, bus pakeista ir scenos danga, grindys, kėdės, įranga bei akustinė sistema. 

Projekto rengėjų vizualizacija

 

„Laukia ir daugiau gražių pokyčių, džiuginsiančių tiek į renginius atvykusius gyventojus bei miesto svečius, tiek įstaigos kolektyvus ir darbuotojus. Bus atnaujintas Kultūros centro vestibiulis, didės konferencijų salės erdvės. Į kitą vietą bus perkelta kasa, keisis rūbinės prieigos. Kultūros centro erdvės bus pritaikytos negalią turintiems žmonėms, taigi jose jie galės laisvai judėti. Planuojama ir erdvė vaikų žaidimams“, – vardija Bronius Markauskas.

Taip pat bus pakeisti visi Kultūros centro langai, durys, vamzdynai, elektros instaliacija, priešgaisrinė, vandens, nuotekų ir šildymo sistemos. Renovacijos metu bus uždarytas vidinis kultūros centro kiemelis, jo erdvė bus išnaudota įrangos ir medžiagų patogesniam pasiekiamumui.

Patį projektą rangovai įvardina kaip gana sudėtingą: „Nors daugelis niuansų, tokie kaip garsas, apšvietimas, kėdžių išdėstymas bus rengiami pagal kitą projektą, išliekame priklausomi vieni nuo kitų, negalima praleisti šių momentų, svarbu bendradarbiauti“. UAB „Statmax“ direktoriaus Juozo Valužio teigimu, šiai renovacijai bus naudojamos labai specifinės medžiagos, todėl tiekimo terminai dar tiksliai nežinomi.

Kultūros centro direktorė Vaida Skuodienė užsiminė ir apie fontano, esančio šalia pastato, pakitimus: „Pagal šį projektą jis neturėtų būti naikinamas, už tai bus atsakingas savivaldybės projektas, kuriame vykdomi centro atnaujinimo darbai, vietoje jo turėtų atsirasti išmanus fontanas“.


Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 493 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,