Mano Gargždai



Gargždų stotis ir daugiafunkcis sporto centras: sparčiais žingsniais pirmyn

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Gargždų daugiafunkcio sporto centro vizualizacija Gargždų daugiafunkcio sporto centro vizualizacija

Šią savaitę reikšmingai į priekį pasistūmėta net dėl dviejų ypač svarbių objektų – Gargždų autobusų stoties ir daugiafunkcio sporto centro Dariaus ir Girėno gatvėje statybų. Buvo atplėšti konkursų vokai su tiekėjų pasiūlymais.

 

Sudėtingas konkursas – per trumpą laiką

Statytojų susidomėjimo sulaukta dėl abiejų objektų – tiek dėl Gargždų stoties, tiek dėl daugiafunkcio sporto centro. Dabar laukia kitos procedūros, reikės įvertinti pateiktus tiekėjų pasiūlymus, kad būtų galima paskelbti laimėtojus.

„Šios savaitės laukėme su nekantrumu. Šiandieninė situacija ypač sudėtinga – permainingomis nuotaikomis gyvena statybų sektorius, kelia nerimą ir rekordiškai auganti elektros ir dujų kaina. Ir visgi šiuo įtemptu laikotarpiu vyko du svarbūs konkursai ir kiekviename jų sulaukta tiekėjų pasiūlymų“, – sako Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas.

Daugiafunkcio sporto ir pramogų komplekso projektas – gyventojų vienas laukiamiausių, tačiau tuo pačiu – ir vienas didžiausių.

„Savivaldybės kolektyvas susitelkė ir vos per kelis mėnesius paskelbė išskirtinės apimties viešąjį konkursą. Darbuotojai ne tik profesionaliai paruošė dokumentus ir atliko reikiamas procedūras, bet tai darė negailėdami ir savo asmeninio laiko. Noriu atkreipti dėmesį, kad nuo jų nepriklauso, kokia bus rinkos situacija ar kiek dalyvių sulauksime viename ar kitame konkurse. Tikiuosi, kad tolimesni procesai bus sėkmingi ir galiausiai visi džiaugsimės džiuginančiais rezultatais“, – viliasi Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas.

Ir sportui, ir pramogoms

Sporto ir pramogų kompleksą Dariaus ir Girėno gatvėje statysiantis rangovas turės parengti darbo projektą, įrengti inžinerinę infrastruktūrą ir komunikacijas bei pastatyti du statinius – baseiną ir sporto salę, atitiksiančią LKL reikalavimus.

„Statybas rangovas turės užbaigti per pustrečių metų. Klaipėdos rajono gyventojai jau laukia gana ilgai, tad nebėra ko delsti – darbai turės vykti sparčiai. Istorinė mūsų krepšininkų pergalė parodė, kad reikalinga LKL standartus atitinkanti sporto salė, žinoma, joje sportuotų ir kitų sporto šakų sportininkai. Be galo svarbu ir tai, kad rajono vaikai turėtų kur mokytis plaukti ir visi gyventojai turėtų patrauklią ir modernią sporto ir pramogų erdvę“, – įsitikinęs Sigitas Karbauskas.

Skelbtas naujas konkursas

Ne ką mažiau gargždiškiai laukia ir kada bus tęsiama naujos Gargždų autobusų stoties statyba. Sutartis su ankstesniu rangovu buvo nutraukta dėl vykstančių jo bankroto procedūrų, taigi teko skelbti naują konkursą.

„Mes jau vertiname gautus tiekėjų pasiūlymus. Nebaigtas statinys nepuošia miesto, todėl projektą reikia kuo greičiau užbaigti. Tikėkimės, viskas klosis sėkmingai, tiekėjai atitiks iškeltus reikalavimus ir bus paskelbtas laimėtojas, kuris užtikrins, kad jau greitai gargždiškiai ir miesto svečiai galėtų naudotis nauja stotimi“, – sako Administracijos direktorius.

Naujoji autobusų stotis bus ovalo, cilindro formos, apie 140 kv. m dydžio pastate dominuos mediena, stiklas ir metalas, jis sieks iki 7 metrų aukščio. Keleiviai pastate ras laukimo salę, prekybos vietą, bilietų kasą, informacijos centrą, taip pat bus sanitarinės ir administracinės patalpos. Yra numatytos ir 4 autobusų sustojimo vietos bei 11 vietų automobiliams. O perone bus įrengta lauko medija ir keleivių informavimo sistema.

Užsakymo Nr. SAV-2022-08-27

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 372 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,