Mano Gargždai



Jaunimo pikniko metu diskutuota lygių galimybių ir nediskriminavimo temomis

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Projektu „Be abejo (turbūt) tiesa“ siekiama įgyvendinant švietėjiškas, edukacines, advokacines bei informacinių kampanijų veiklas, didinti Marijampolės, Vilkaviškio rajono, Klaipėdos miesto, Klaipėdos rajono, Utenos rajono ir Molėtų rajono savivaldybėse gyvenančių asmenų sąmoningumą bei kompetencijas lygių galimybių ir nediskriminavimo srityse ir prisidėti kuriant lygių galimybių ir nediskriminavimo politiką šiose savivaldybėse pagal diskriminacijos grupes dėl amžiaus; lyčių lygybės; rasės, etninės priklausomybės ar tautybės. Projekto pagalba siekiama mažinti visuomenės klaidingus įsitikinimus ir stereotipinį mąstymą šiose diskriminacijos srityje remiantis faktais bei žiniomis, kad projekto tikslinės grupės asmenys informaciją apie lyčių lygybę bei nediskriminaciją dėl amžiaus, lyties, rasės, etninės priklausomybės ar tautybės priimtų kaip „be abejo tiesą“ be jokių dvejonių „turbūt“.

 

Rugsėjo 2 d. Jaunimo parke Gargžduose buvo vykdoma projekto „Be abejo (turbūt) tiesa“ pirmoji diskusija-interaktyvi veikla. Veiklos metu dalyviai diskutavo apie visuomenėje vyraujančius klaidingus įsitikinimus bei stereotipus lygių galimybių ir nediskriminavimo srityse. Jaunuoliai kartu su suaugusiaisiais dalinosi mokyklos aplinkoje pastebima diskriminacija tarp moksleivių, kuri vyksta dėl išvaizdos, finansinės padėties bei dėvimos aprangos. Dalyviai aktyviai diskutavo apie diskriminacijos pasekmes, su kuriomis susiduria jaunuoliai bei, kaip kiekvienas galėtume užkirsti tam kelią. Visiems dalyviams buvo pateikiamas teiginys iš įvairių diskriminavimo temų ir kiekvienas galėjo išreikšti savo pritarimą teiginiui žengdamas žingsnį į priekį, nepritarimą – žengdamas žingsnį atgal ir likti savo stovėjimo vietoje. Kiekvienas dalyvis galėjo apginti savo nuomonę ir „prisivilioti“ kitus į savo pusę, pateikdamas argumentus, kodėl taip mano. Po diskusijos viso jaunimo pikniko metu vyko viktorina. Kiekviena priėjęs prie organizatorių taško, kuris pažymėtas „Be abejo (turbūt) tiesa“ gaudavo klausimą ir atsakęs į jį gavo organizatorių prizus.

Pirmoji Projekto diskusija tik įvadas į būsimą veiklą, kurios metu numatoma įgyvendinti kūrybines dirbtuves jaunimui Klaipėdos rajone. Informaciją apie būsima veiklą sekite facebook paskyroje – Jaunimo organizacija „Alterno“.

Projektas yra finansuojamas Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos lėšomis.

 

#BeabejoTurbutTiesa #VisadaTikDėlTaves #VeiktiKartu #Jaunimometai22

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 313 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,