Mano Gargždai



Dovilų etninės kultūros centre atsakyta į tūkstantį kalbos klaustukų

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Tarptautinė raštingumo diena ir valstybinės kalbos statuso 100-metis šiemet paminėtas tarpsavivaldybiniu protų mūšiu „Tūkstantis kalbos klaustukų“ Dovilų etninės kultūros centre. Renginyje dalyvavo Klaipėdos ir Kretingos rajonų ir Palangos miesto savivaldybių atstovų komandos. Dalyvius pasveikino Klaipėdos rajono vicemerės Ligita Liutikienė ir Violeta Riaukienė, Dovilų seniūnijos seniūnė Nijolė Ilginienė.

 

Klaipėdos rajono savivaldybės kalbos tvarkytoja Daiva Beliokaitė pristatė pernai sukurtą kraštotyrinį maršrutą „Kalbos kelias. Agluonėnų ir Dovilų apylinkės“, kuris skelbiamas Klaipėdos apskrities I. Simonaitytės viešosios bibliotekos „Krašto paveldo gido“ platformoje. Dovilų etninės kultūros centro darbuotojas Helmutas Lotužis pristatė čia saugomus senuosius spaudinius – biblijas, mišių knygas, giesmynus ir XX a. pradžioje šio krašto mokytojų Jono Hanso Purvino ir Oto Levandovskio parengtus vadovėlius, buvusius ypač populiarius visada Klaipėdos krašte prieškaryje.

Protų mūšyje, kurį nuotaikingai vedė Jono Lankučio bibliotekos darbuotojos Živilė Armalienė ir Giedrė Ilginienė, reikėjo atsakyti ne tik į kalbos kultūros, bet ir kalbos ir krašto istorijos klausimus, susijusius su žymių žmonių, nusipelniusių lietuvybei, gyvenimo ir veiklos faktais. Klausimus parengė trijų savivaldybių kalbos tvarkytojos: Klaipėdos rajono – Daiva Beliokaitė, Kretingos – Rita Kasparavičiūtė ir Palangos – Aušra Laurinavičienė.

Laurus nuskynė Kretingos rajono savivaldybės komanda „Šypsenėlės“, nedaug atsiliko Klaipėdos rajono komanda „Kočėlas“, o visi kiti pasidalijo trečią vietą. Visi džiaugėsi ne tik pasirungę, bet ir nemažai ką sužinoję, ‒ apsikeitę gausiais prizais susitarė kitąmet susitikti Palangoje.

 

Organizatorių nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 431 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,