Mano Gargždai



Šachmatininkė Jorė Balčiūnaitė – Pasaulio šachmatų pirmenybėse

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Sauliaus Balčiūno nuotr. Sauliaus Balčiūno nuotr.

Rugsėjo 5–17 dienomis Rumunijoje vyko Pasaulio BM14–BM18 standartinių šachmatų pirmenybės. Jose dalyvavo 6 Lietuvos atstovai, tarp kurių ir mūsų rajono sporto centro ugdytinė Jorė Balčiūnaitė. Pirmenybės buvo ilgos, nelengvos, reikalaujančios daug ištvermės ir didelio parengtumo.

 

Varžybų starte Jorei burtai metė labai stiprias varžoves, tai ketveriose partijose pavyko surinkti tik pusę taško. Per kitus tris turus buvo iškovotos dvi pergalės ir atsirado viltis – pakilo beveik iki 50-tos vietos tarp 79-erių M18 pirmenybių dalyvių. Atrodė, kad pavyko sutramdyti jaudulį iš arti matant pajėgiausias savo grupės pasaulio šachmatininkes. Deja, paskutiniuose ketveriuose turuose pavyko surinkti tik vieną taškelį ir galutinėje rikiuotėje su 3,5 taško iš 11 galimų būti 71-oje vietoje.

Įvertinus tai, kad pirmenybių starto rikiuotėje Jorė buvo 70-toje vietoje, be to dalis jos varžovių reitingų lentelėje turėjo po 300–400 taškų daugiau, nusiminti labai neverta. Gyvenimas tuo nesibaigia, reikia išmokti džiaugtis ir kuklesniais pasiekimais. Svarbiausia – buvo gauta daug gerų pamokų. O gal net svarbiau, kad ji ten pateko, nuvyko ir garbingai kovojo.

Apibendrinant pasirodymą, galutinis Jorės FIDE varžybų reitingas buvo teigiamas – plius 14. Nors ir nedaug, bet vis šis tas. Padėka visiems prisidėjusiems, pradedant LŠF, Klaipėdos rajono savivaldybe, BĮ sporto centru ir baigiant Jorės artimųjų ratu.

Žemiau pateiktos Jorės brolio Sauliaus įamžintos akimirkos iš pirmenybių vietos.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 183 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,