Mano Gargždai



Dalyvaujamojo biudžeto projektas nugalėtojas Dovilų karjeras – įgyvendinimas, pristatymas ir pakitimai konkurse

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Lauros Jankutės nuotr. Lauros Jankutės nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybė antrus metus iš eilės inicijuoja Dalyvaujamojo biudžeto projektą Tavo idėja“, kurio nugalėtoja 2022 metais Didžiųjų projektų kategorijoje tapo Dovilų seniūnija, su projektu „Karjerų teritorijos Doviluose pritaikymas rekreacinei sporto ir turizmo veiklai. II etapas“. Jau įgyvendintas projektas šiandien sulaukia ypač daug gyventojų dėmesio – čia poilsiautojai atvažiuoja iš Klaipėdos, Gargždų, kitų Klaipėdos rajono miestelių.

 

Klaipėdos rajonas projektų įgyvendinime lenkia kitas Lietuvos savivaldybes: jie yra vieni sėkmingiausių – pagal biudžetą, idėjas bei balsuojančių įsitraukimą. Projektų įgyvendinimas vyksta greičiau, nei numatyta terminuose – iš 16 pateiktų projektų Klaipėdos rajonas jau įgyvendino 13.

„Dovilų karjero projektas yra tikrai labai sėkmingas, čia visą vasarą matėme gausybę žmonių, todėl labai džiaugiamės ir šio projekto tęstinumu, nes atsiranda ir didesnių poreikių – kelio sutvarkymas, privažiavimas, parkavimo įrengimas“, – pristatymo metu kalbėjo Klaipėdos rajono savivaldybės meras Bronius Markauskas.

Klaipėdos rajono savivaldybė dėkojo Dovilų bendruomenei už sėkmingą idėją, džiaugėsi, kad bendruomenės įsitraukia į sprendimų priėmimą, kur Savivaldybė turėtų leisti pinigus ir drauge prisideda prie sėkmingo bei naudingo biudžeto paskirstymo. Didelės padėkos už įsitraukimą į projekto įgyvendinimą sulaukė ir Gargždų sporto centras bei projekto iniciatorė, VšĮ Dovilų socialinių iniciatyvų centro steigėja ir vadovė Šarūnė Petruškevičienė.

„Šis projektas tikrai buvo komandinis, už jį nuopelnų prisiimti negaliu, nes buvo labai daug įsitraukusių ir prisidėjusių – visa Dovilų seniūnija, biblioteka, Klaipėdos rajono savivaldybė, Gargždų sporto centras. Esu įsitikinusi, kad jeigu tiki tuo, ką darai, visada gaunasi gerai“, – sako Š. Petruškevičienė, šių metų susidomėjimą Dovilų karjeru palygindama su Palanga. Idėjos autorė taip pat pabrėžė, kad didelis noras ir poreikis būtų dviračių kelio sutvarkymui nuo Klaipėdos iki Dovilų, tai išspręstų ir automobilių parkavimo klausimą.

Dovilų miestelio seniūnė Nijolė Ilginienė pristatymo metu prisipažino turėjusi skeptišką nuomonę apie mažos seniūnijos dalyvavimą ir laimėjimą Dalyvaujamojo biudžeto konkurse, nes idėjas teikė daug didesnėmis bendruomenėmis pasižyminčios Klaipėdos rajono seniūnijos.

„Labai džiaugiuosi, kad idėjos autorė Š. Petruškevičienė pasirinko Dovilus savo gyvenamąja vieta, ir mūsų svajonės bei bendri siekiai sutapo su visos bendruomenės poreikiais“, – kalbėjo seniūnė, taip pat visos bendruomenės vardu išreikšdama didžiulę padėką Klaipėdos rajono savivaldybei už pagalbą ir didelę finansinę paramą. Buvo atskleista, kad Dovilų bendruomenė jau yra sugalvojusi idėją artėjančiam naujam Dalyvaujamojo biudžeto konkursui, kuris prasidės spalio 1 d.

„Iš tiesų, pats didžiausias įvertinimas yra tai, jog ten kasdien matome gausybę lankytojų, žaidžiančių vaikų, o tai reiškia, kad projektas tikrai pasiteisino. Labai sveikintina, kad doviliškiai turi tokių idėjų, kad gražiai prižiūri ir pasirūpina savo teritorija“, – įgyvendintu projektu džiaugėsi Klaipėdos rajono savivaldybės vicemerė Ligita Liutikienė, ragindama ir gargždiškius bei kitas bendruomenes siūlyti idėjas Dalyvaujamojo biudžeto konkurse.

 

Nuo spalio 1 dienos bus laukiama naujų idėjų pateikimų, o lapkričio mėnesį komisija įvertins ir paskelbs konkurso nugalėtojus. Taip pat įsigalioja keletas Dalyvaujamojo biudžeto pakitimų:

  • Idėjas Klaipėdos rajonui galės teikti kiekvienas Lietuvos Respublikos pilietis, ne jaunesnis nei 16 metų, o už jas balsuos rajone deklaruoti gyventojai;
  • Bus galima teikti idėjas ir dėl apšvietimo, šaligatvių, pėsčiųjų, dviračių takų įrengimo, rekonstrukcijos;
  • Mažos apimties projektų suma – iki 30 tūkst. eurų, didelės – iki 100 tūkst. eurų;
  • Padidintas dėmesys projektų kokybei. Jie turės atitikti architektūros kokybės reikalavimus, darnaus vystymo principus, būti universalaus dizaino, estetiški, ilgaamžiški. Projekto idėjos sprendimai turi būti racionalūs, vertinant projektavimą ir paties projekto realizavimo kainą;
  • Projekto idėjos pasiūlyme pateiktos išlaidos turi būti realiai įvertintos. Preliminarioje sąmatoje reikalaujama planuoti 10 proc. rezervą nenumatytoms išlaidoms mažos apimties projektams ir 15 proc. rezervą – didėlės apimties projektams;
  • Balsavimas vyks tik elektroniniu būdu, tam bus skirta 14 dienų.

Daugiau informacijos, kaip pateikti idėją, rasite Klaipėdos rajono savivaldybės interneto svetainės www.klaipedos-r.lt skiltyje „Tavo idėja“ nuo spalio 1 d.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 325 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,