Mano Gargždai



Festivalyje „Permainų muzika“ skambės Grammy laureato E. Whitacre‘o „Šventasis šydas“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Egidijus Kaveckas/KKS nuotr. Egidijus Kaveckas/KKS nuotr.

Vokalinis ansamblis „Baltic Solo Choir“, vadovaujamas dirigento Egidijaus Kavecko, Klaipėdos koncertų salėje pristatys debiutinę programą „Šventasis šydas“. Programa pavadinta pagal vieno populiariausių pasaulyje chorinės muzikos kompozitorių ir dirigentų Erico Whitacre‘o kūrinį “The Sacred Veil”. Choro skambesį papildys jaunosios kartos atlikėjų Elenos Daunytės (violončelė) ir Motiejaus Bazaro (fortepijonas) instrumentinis pritarimas. Į koncertą klausytojai kviečiami rugsėjo 22 d. 18.30 val.

 

Naujas ansamblis Lietuvos scenoje

Pasak E. Kavecko, „Baltic Solo Choir“ – tai unikalus Lietuvoje ansamblis, apjungiantis išimtinai vokalo specialybę studijuojančius arba jau baigusius dainininkus, todėl kiekvienas jo dalyvis įneša savo unikalų indėlį į grupės tembrinių spalvų derinį.”

Dirigentas E. Kaveckas jau yra sukaupęs didelę patirtį vadovaudamas kitiems kolektyvams (choras „Bel Canto“, ansamblis „Lietuva“ ir kiti) ir paruošęs muzikinių programų. Choro dirigento kelią jis pradėjo mokydamasis Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijoje. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje E. Kaveckas įgijo chorinio dirigavimo magistro laipsnį, apsigynė daktaro disertaciją.

Dirigentas pripažįsta, kad amerikietis E. Whitacre‘as yra vienas jo mėgstamiausių kompozitorių. E. Kaveckas dažnai į koncertines programas įtraukia jo kūrinius. E. Whitacre‘o pavardę žino visas muzikos pasaulis. Jis yra vienas žymiausių šių laikų kompozitorių ir dirigentų bei populiarus tarp chorinės muzikos atstovų.

 

Kūrinys atsigręžia į vertybes

Koncerte skambėsianti kompozicija „Šventasis šydas“ („The Sacred Veil“) yra naujausias E. Whitacre‘o 12 dalių kūrinys mišriam chorui, violončelei ir fortepijonui, pasakojantis gyvenimo, meilės ir netekties istoriją. Tekstą opusui parašė poetas Charlesas Anthony Silvestri. Per muziką autorius pasakoja asmeninę istoriją apie santykius su velione žmona, kovą su mirtina liga ir sielvartą, kurį patyrė dėl jos mirties. „Tai giliausias ir asmeniškiausias darbas iš visos mano poezijos bei intensyviausias iš visų mano kūrybinių kelionių. Visi kenčiame, prarandame, o gedėdami visi trokštame katarsio ir užbaigos. Sunkiai dirbant ir laikui bėgant senos žaizdos užsitraukia, bet lieka randai – galingi talismanai, įrodymas, kad mylėjome ir tebemylime tuos, kurių netekome,“ – sako poetas Ch. A. Silvestri.

Klausytojai kviečiami į vokalinio kolektyvo „Baltic Solo Choir” debiutinę koncertinę programą, kurioje bus pasakojama reali gyvenimo, meilės ir netekties istorija. Koncertas skambės rugsėjo 22 d. 18.30 val. Klaipėdos koncertų salėje.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 445 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,