Mano Gargždai



Šį šeštadienį pirmą kartą Klaipėdoje vyks mugė „Turime Tau darbą!“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Darbo rinkoje įsivyravo įtampa – darbdaviams darosi sudėtinga surasti darbuotojų, trūksta kai kurių specialybių atstovų.

 

Didelis konkurencingumas, pasimetimas tarp begalės internetinių skelbimų – problemos, kurias įmonė UAB Festivus užsimojo spręsti unikalioje, pirmą kartą Klaipėdoje vyksiančioje mugėje „Turime Tau darbą!“. Renginys skirtas visiems darbo rinkos dalyviams – darbuotojams ir darbdaviams, todėl kiekvienas turės galimybę užmegzti reikiamus ir vertingus kontaktus.

 

Sunkumai darbo rinkoje

Nedarbo lygis šalyje vis dar kelia nemažai susirūpinimo. Su sunkumais susiduria ir darbdaviai, kurie neranda tinkamų specialistų. Užimtumo tarnybos informacinėje platformoje šių metų pirmąjį pusmetį šalies darbdaviai įregistravo 156,8 tūkst. darbo skelbimų. Laisvų darbo vietų neterminuotam darbui užfiksuota 0,7 tūkst. daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu. Tai rodo, kad didesnę įtampą jaučia ne darbo ieškantys specialistai, o patys darbdaviai, tarp kurių itin sparčiai auga konkurencija. Jiems darosi sudėtinga pritraukti jaunus, augimo profesinėje srityje ieškančius darbuotojus.

Užimtumo tarnybos duomenimis, darbo rinkoje pastebimas didelis trūkumas kvalifikuotų darbininkų, operatorių, sunkiasvorių mašinų vairuotojų. Dėl šios priežastieskvalifikacijos kėlimas ar naujų įgūdžių įgyjimas tampa ypač populiarus, norint lengviau rasti darbą.

Darbo ieškantys asmenys turės galimybę daugiau sužinoti apie tai, kaip kelti savo kompetencijas ar persikvalifikuoti, pagal darbo rinkos poreikį. Mugės stenduose bus galima susitikti su patirtimi besidalinančiais profesionalais ir gauti vertingos informacijos. Pastebima, kad gyvas bendravimas tarp darbdavių ir darbuotojų padeda greičiau užmegzti naudingus ryšius. Mugės metu lankytojai, galės artimiau susipažinti su laisvomis pozicijomis, gauti atsakymus į rūpimus klausimus be „darbo pokalbio streso“.

 

Mugėje – gyvas bendravimas ir įtraukiančios diskusijos

Renginio metu bus sudaromos visos sąlygos kurti glaudų ryšį tarp darbuotojų ir darbdavių. Mugės dalyviai pristatys savo įmonę ir reprezentuos ją stenduose. Taip darbo ieškantys asmenys galės prieiti pabendrauti, diskutuoti karjeros klausimais.

Greta mugės specialioje diskusijų erdvėje „Užimtumo tarnyba prie Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos“ 12 val. pristatys rinkos duomenis ir tendencijas. Po jos su galimybes ir perspektyvas pristatys Lietuvos kariuomenė.

 

Kodėl verta apsilankyti „Turime Tau darbą“ mugėje

Vienas iš pagrindinių mugės tikslų – suteikti sąlygas darbo ieškančiam asmeniui, be ilgų virtinių „online“ darbo pokalbių, susitikti su potencialiu darbdaviu ir jį išsirinkti. Mugėje dalyvaujančios įmonės yra suinteresuotos rasti komandos narius, todėl tikėtina, jog pateiks geriausias sąlygas galimiems darbuotojams.

Geriausios sąlygos nėra vienintelė priežastis, kodėl verta apsilankyti mugėje. Tai yra puikus būdas taupyti laiką. Darbo paieškos procesas yra itin sudėtingas ir ilgas, dažnu atveju įsidarbinant reikia dalyvauti net 3 etapuose. O šiuo atveju galėsite sužinoti atsakymus į visus klausimus vieno pokalbio metu.

 

Mugėje dalyvauja ir darbuotojų ieško didžiausios pramonės įmonės

Mugėje dalyvauja ir darbuotojų ieško didžiausios uostamiesčio įmonės ir jų grupės. Didžiausias poreikis pateiktas iš dalyvaujančių įmonių yra šių profesijų darbuotojų:

- autopakrautuvų vairuotojų-krovėjų;

- logistikos operacijų vadybininkų;

- muitinės tarpininkų;

- suvirintojų;

- metalinių konstrukcijų surinkėjų/Laivų korpusų surinkėjų;

- vamzdynų montuotojų;

- ventiliacijos montuotojų;

- dažytojų-smėliuotojų;

- šaltkalvių;

- kitos laisvos pozicijos, kurių poreikis mažesnis negu 2 darbuotojai;

- darbo užsienyje galimybės.

Kartu su darbuotojų ieškančiomis įmonės mugėje dalyvaus „Užimtumo tarnyba prie Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos“. Ji specialiai įrengtoje pokalbių erdvėje, 12 val. pristatys rinkos duomenis, o savo stende teiks nemokamas karjeros konsultacijas.

Ieškantys kitokio kelio lankytojai galės susipažinti su tarnybos būdais Lietuvos kariuomenėje, socialinėmis garantijomis, galimybėmis ir perspektyvomis.

Mugė „Turime Tau darbą!“ vyks spalio 1 d. nuo 10 val. Klaipėdoje, „Švyturio arenos“ pirmame aukšte.

Renginio aprašymas: https://www.facebook.com/events/374663278117681/

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 776 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,