Mano Gargždai



Savaitės orai: bus sausa, bet vėjuota

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Astos Šatkienės nuotr. Astos Šatkienės nuotr.

Pirmadienio dieną lietaus atsiųs ryčiau Lietuvos besisukantis žemo slėgio sūkurys. Beveik visur bus apsiniaukę, šiek tiek pragiedrulių atsiras tik vakariniame pakraštyje, čia ir lietaus tikėtis neverta. Drėgniausia bus rytinėje šalies dalyje, ypač antroje dienos pusėje. Kai kur prilis gausiai.

 

Nemalonu bus ir dėl stipraus šiaurės vakarų, šiaurės vėjo, kurio gūsiai daug kur sieks 15–20 m/s. Be to ir šilumos norėsis daugiau: Klaipėdoje sušils iki 13, Šiauliuose iki 11–12, Vilniuje, Kaune, Panevėžyje ir Alytuje bus tik apie 10, o Utenoje, kur lietus ims pliaupti anksčiausiai, sušils vos iki 8–10 laipsnių šilumos.

Antradienio naktį lietus tęsis daugiausia Rytų Lietuvoje, vietomis lis smarkiai. Temperatūra žemės iki 4–9, pajūryje iki 10–12 laipsnių šilumos. Šiaurės vakarų vėjas išliks gūsingas, ypač rytiniuose rajonuose ir pajūryje. Dieną lis jau tik vietomis, vyraus trumpas lietus, dažnesnis jis bus šiaurės rytiniuose rajonuose. Temperatūra kils iki 10–15, o kai kur centriniuose, vakariniuose rajonuose sušils iki 16–17 laipsnių šilumos.

Trečiadienį ties Lietuva sustiprės aukštesnio slėgio laukas, žymesnio lietaus neklius. Naktį kai kur eismo sąlygas sunkins susiformavęs rūkas. Šiaurės vakarų vėjas ims suktis ir pūsti iš pietvakarių, naktį bus vidutinio stiprumo, o dieną sustiprės iki 7–12 m/s. Termometrai naktį rodys 4–9, ties Baltijos jūros pakrante 10–12 laipsnių šilumos, dieną bus 12–16 laipsnių.

Ketvirtadienį ir toliau vyraus sausi orai, vienas kitas lašas lietaus nukris nebent kai kur šiauriniame pakraštyje. Pietvakarių vėjas šiek tiek įsismarkaus, dieną vietomis pasieks 15–18 m/s greitį. Tačiau malonu bus dėl atplūdusios šilumos: naktį 7–12, o dieną net 15–19 laipsnių šilumos.

Penktadienį ir toliau bus galima pasimėgauti šiltesniais orais: naktį atvės iki 6–11, pajūryje iki 12–14, o dieną ir vėl 15–19 laipsnių. Šiek tiek klius ir trumpo, nedidelio lietaus, bet tik pavienėse vietovėse. Pietvakarių vėjas išliks aktyvus, kai kur gūsingas.

Panašu, kad savaitgalį šiluma nesitrauks, tačiau sekmadienį atkeliaus daugiau lietaus debesų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 301 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,