Mano Gargždai



Kūno kultūros ir sporto dienai skirtame šachmatų turnyre Tauragėje Klaipėdos rajono pradinukai buvo nepralenkiami

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Astos Šatkienės nuotr. Astos Šatkienės nuotr.

Spalio pirmąją minima Kūno kultūros ir sporto diena. Ta proga vyksta daug įvairių renginių. Vienas iš tokių – Tauragės „Šaltinio“ progimnazijoje suorganizuotas šachmatų turnyras. Būtent šioje mokykloje pradinėse klasėse yra privalomas šachmatų mokymas, tad neatsitiktinai renginys vyko čia.

 

Net 88 jaunieji šachmatininkai iš Tauragės, Jurbarko ir Gargždų susirinko išsiaiškinti pajėgiausius. Vyko vienas bendras turnyras šveicariška sistema, kiekvienam žaidėjui skiriant po 7 minutes ir prie kiekvieno ėjimo pridedant po 3 sekundes. Gargždų delegacija buvo gausi, net 19 BĮ „Sporto centras“ ugdytinių, gimusių 2012 metais ir jaunesnių. O kur dar lydinčiųjų tėvelių gausa.

Jau nuo varžybų pradžios apie 10 mūsiškių nuolat buvo lyderių grupėje, tai vienas, tai kitas užimdami pirmąją lentą. Tapo aišku, kad prizinių vietų turėsime tikrai nemažai. Po paskutinio turo paaiškėjo nugalėtojai tiek tarp berniukų, tiek tarp mergaičių ketveriose grupėse:

2012 metų gimimo: 1. Edgaras Triušys – 6 taškai iš 7 galimų, 2. Edgaras Frolovas – 6 taškai, 3. Marijus Mažonas – 5 taškai. Šioje berniukų grupėje visa nugalėtojų pakyla priklausė Gargždams. O štai mergaičių prizininkės išsidėstė taip: 1. Aistė Miliutė (Jurbarkas) – 5 taškai, 2. Noja Valaikaitė (Gargždai) – 5 taškai, 3. Eimantė Pukštytė (Gargždai) – 4 taškai. Kitų mūsiškių šioje grupėje iškovotos vietos tokios: 4. Domantas Taučius – 5 taškai, 6. Jonas Šimulis – 5 tšk., 7. Domantas Triušys – 5 tšk., 10. Vėjas Čepauskas – 4 taškai.

2013 metų gimimo berniukų nugalėtojų pakyla tokia: 1. Benas Arlauskas (Tauragė) – 7 taškai, 2. Paulius Gudaitis (Tauragė) – 5 taškai, 3. Justas Meškauskas (Jurbarkas) – 5 taškai. Dėl prizinių vietų šioje grupėje atkakliai kovėsi ir mūsiškiai Antanas Čechavičius (5 taškai, ketvirta vieta, tik trečias papildomas rodiklis 1 tašku mažesnis nei trečios vietos laimėtojo), Povilas Ovaltas – 4,5 taško, penkta vieta, Mantvidas Simutis – 4 taškai, septinta vieta.

2014 metų gimimo berniukų grupėje nepralenkiamas buvo mūsiškis Norbertas Šatkus. Jis surinko 6 taškus iš 7 galimų ir tik geresnio koeficiento dėka pralenkė jurbarkietį Liudviką Urbutį. Trečias čia buvo Adamas Vilius Kybartas iš Tauragės. Nedaug iki prizinės vietos trūko mūsiškiui Dominykui Kondrotui, jis su 4 taškais buvo ketvirtas. Augustas Jomantas su 4 taškais, bet blogesniu koeficientu šioje grupėje buvo septintas. Mergaičių 2013 ir 2014 metų gimimo grupėse mes neturėjome.

2015 metų gimimo ir jaunesnių grupės berniukai nė kiek nenusileido 2012–2014 metų gimimo berniukams. Buvo momentų, kada jaunesnieji net veržėsi į pirmas lentas. Galop, mūsiškis Oskaras Kušlikis su 5,5 taško iš 7 galimų buvo pirmas. Antras – Benediktas Ažna iš Jurbarko – 5 taškai, trečias Haroldas Butkus iš Tauragės – taip pat 5 taškai. Mūsiškis Jokūbas Ačas su 4 taškais čia buvo ketvirtas, Emilijus Mineikis vienuoliktas (2 taškai). Mergaičių šio amžiaus grupėje kovojo ir pati jauniausia varžybų dalyvė, vienintelė 2016 metais gimusi mūsiškė Adelė Zonytė. Ji iki paskutinio turo net pirmavo prieš visas 2015 metais gimusias mergaites. Bet paskutiniame ture ją pavijo tauragietė Kamilė Šerpytytė bei nežymiai aplenkė geresnio koeficiento dėka. Tad Adelė antroje vietoje.

Atkakli kova buvo dėl absoliutaus turnyro nugalėtojo vardo. Čia prizininkai išsirikiavo tokia tvarka: 1. Benas Arlauskas (Tauragė), 2. Edgaras Triušys (Gargždai), 3. Norbertas Šatkus (Gargždai).

Svečiuojantis Tauragėje buvo puiki patirtis mūsų patiems jauniausiems grupių lankytojams. Dalis iš jų žengia dar tik pirmuosius žingsnius į didįjį sportą, tad jų visi pasiekimai dar priešaky. Ačiū visiems prisidėjusiems prie šios puikios išvykos.

 

Zigmo Bitino ir Astos Šatkienės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 402 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,