Mano Gargždai



Po šiltos savaitės pradžios orai atvės

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Astos Šatkienės nuotr. Astos Šatkienės nuotr.

Pirmadienio dieną orus šalyje lems anticiklono gūbrys. Diena numatoma gana graži, debesų sukiosis ne per daugiausia, o sulaukti lietaus iš jų tikimybė bus labai nedidelė.

 

Pūs apysmarkis vakarų, pietvakarių, pereinantis į pietų, pietryčių vėjas. Šalį užplūs labai šilta oro masė, tad įdienojus temperatūra kils iki 13–18 laipsnių šilumos.

Antradienio naktį Lietuvą pasieks tankesni debesys. Pradedant šiaurės vakariniais rajonais dangus apniuks, pragiedrulių daugiau išliks tik pietrytinėje pusėje. Iki ryto daug kur palis, sausiau gali išlikti pietiniame šalies pakraštyje, kur lietus atkeliaus tik ryto valandomis. Virš Lietuvos laikysis labai šilta oro masė, tad temperatūra nekris žemiau 8–13 laipsnių šilumos.

Antradienio dieną vyraus debesuotas su pragiedruliais dangus. Tankiausi debesys laikysis pietrytiniuose šalies rajonuose. Daug kur palis, tačiau kiekiai jau bus mažesni, vyraus trumpalaikis, daugiausia nedidelis lietus. Pūs stiprokas pietvakarių, vakarų krypties vėjas. Nors į šalį pamažu ims plūsti vėsi oro masė, bet temperatūra dar spės pakilti iki 13–17 laipsnių šilumos.

Trečiadienio naktį pateksime į šaltąjį ciklono užnugarį. Greitai lekiančių debesų bus daug, didesnėje šalies dalyje ne po kartą praslinks trumpi lietūs. Pūs smarkokas šiaurės vakarų krypties vėjas, kuris kai kur, didesnė tikimybė pajūryje, bus gūsingas. Temperatūra jau kris sparčiau ir paryčiais pažemės iki 4–9 laipsnių šilumos.

Trečiadienio dieną situacija keisis menkai. Į šalį toliau plūs šaltas oras iš šiaurinių platumų, tad įdienojus temperatūra pasieks tik 7–10, vietomis 11–12 laipsnių šilumos. Daugelyje rajonų tarpais vis praslinks trumpi lietūs, taip pat išliks stiprokas, retkarčiais gūsingas šiaurės vakarų, vakarų krypties vėjas.

Ketvirtadienį lietaus jau sulauksime mažiau. Tiek naktį, tiek dieną trumpai ir daugiausia negausiai palis tik kai kuriose vietovėse, didesnė tikimybė šiaurinėje šalies pusėje. Pūs vidutinio stiprumo vakarų, šiaurės vakarų krypties vėjas. Temperatūra naktį kris sparčiai ir daug kur bus tik tarp 1–6 laipsnių šilumos. Ore vietomis, dirvos paviršiuje daugelyje rajonų oras atšals iki 0–5 laipsnių šalčio. Dienos metu temperatūra vėl kils vangiai – iki 7–12 laipsnių.

Penktadienį ir šeštadienį orus lems anticiklonas, tad žymesnio lietaus jau nelaukiama, bet išliks vėsu, didesnės šilumos kol kas nežadama.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 596 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,