Mano Gargždai



Kviečia stebėti forumą: Kaip norime kalbėti ir kokią kalbą turėti?

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Freepic.com nuotr. Asociatyvi Freepic.com nuotr.

Su šiandien dienai kad nuspręsti, turime pagalvoti, ko pasekoje ir t. t., o gal vis dėlto švarią ir turtingą, – tokią, kokia galėtume didžiuotis ir kokią norėtume išmokti kone tobulai? Ar esame atsakingi patys už savo kalbą, ar norime šią atsakomybę palikti kalbininkams? Apie tai ir daugelį kitų dalykų kviečiame klausytis kalbos forume.

 

Kviečiame stebėti spalio 19 d., trečiadienį, 15 val. VLKK kalbos forumą „Valstybinei kalbai 100. Kokią ją norime turėti?“

VLKK pirmininkas Audrys Antanaitis kalbės tema Valstybinės kalbos kelias – greitkelis ar akligatvis? Prof dr. Laima Kalėdienė aptars Europos šalių kalbų politikos ir strategijos aktualijas iš 2022 m. vykusios konferencijos Vengrijoje. Akad. prof. Bonifacas Stundžia kalbės apie kalbos kitimą ir bendrinės kalbos normų kodifikaciją.

Forumą moderatoruos Raigardas Musnickas, diskutuos VU Teisės fakulteto dekanas doc. dr. Haroldas Šinkūnas, Advokatų tarybos pirmininkas Mindaugas Kukaitis, EP Vertimo raštu generalinio direktorato Lietuvių kalbos vertimo raštu skyriaus teisinės kalbos specialistas Timas Pelanis, Lietuvių kalbos ir literatūros mokytojų sąjungos pirmininkas Mindaugas Grigaitis, Lietuvos dirbtinio intelekto asociacijos prezidentas Dovydas Čeilutka ir kiti.

Prisijungimo nuoroda https://bbf.lt/ViEpl

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 585 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,