Mano Gargždai



Klaipėdos kriminalistai sulaikė du asmenis, sukčiavimo būdu pasisavinusius senjorų pinigus

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

2022 m. spalio mėn. uostamiestyje ženkliai padaugėjo pranešimų apie nuo sukčių nukentėjusius garbaus amžiaus klaipėdiečius – paskambindavę ir dažnai policijos pareigūnais prisistatę asmenys nukentėjusiuosius įtikindavo, kad jų namuose laikomi pinigai gali būti padirbti ir juos neva būtina patikrinti. Į namus netrukus ateidavęs „ekspertas“ pasiimdavo senolių paduodamus pinigus ir pasišalindavo. Per kiek daugiau nei dvi savaites Klaipėdoje buvo pradėti 6 tokio pobūdžio ikiteisminiai tyrimai.

 

Štai 2022 m. spalio 13 d. 1937 m. gimęs vyras prarado 3200 eurų, tyrėjams senjoras nurodė, kad tą dieną apie 12.30 val. į fiksuoto ryšio telefoną jam paskambino asmuo, prisistatė policijos pareigūnu ir tikino, kad namuose laikomi pinigai gali būti netikri. Neva patikrinti pinigų į namus atėjusi moteris paėmė 3200 eurų ir pasišalino.

2022 m. spalio 19 d., sukčiams pasikėsinus apgauti dar vieną 1945 m. gimusią moterį ir iš jos pasisavinti 1 500 eurų, Klaipėdos apskr. VPK nusikaltimo nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai sulaikė ir į areštinę uždarė du, ankščiau už vagystes teistus, įtariamuosius – 1978 m. gimusį vyrą ir 1979 m. gimusią moterį.

Abu įtariamuosius spalio 20 d. teismas leido suimti dviem mėnesiams.

Klaipėdos apskrities pareigūnai dar kartą primygtinai primena būti itin atidžiais – policijos pareigūnai, bankų, ar kitų įstaigų darbuotojai niekada nevaikšto po namus neprašo pateikti turimų pinigų, nereikalauja atskleisti prisijungimo prie elektroninės bankininkystės kodų, mokėjimo kortelės numerio ar kitų asmeninių duomenų. Policijos pareigūnai ragina nuolat vaikams ir vyresnio amžiaus žmonėms priminti, kad nekalbėtų telefonu su nepažįstamais žmonėmis, neįsileistų nepažįstamųjų į namus.

Jei vis dėlto tapote sukčių aukomis ar kyla bent menkiausias įtarimas, kad gali būti bandoma sukčiauti – nevykdykite jokių nurodymų ir nedelsdami apie tai praneškite policijai per www.epolicija.lt, arba telefonu 112.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 353 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,