Mano Gargždai



Sinoptikai skelbia apie orų permainas: pokyčiai prasidės savaitgalį

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Astos Šatkienės nuotr. Astos Šatkienės nuotr.

Penktadienio dieną aukšto slėgio sritis po truputį trauksis, bet orai mažai skirsis nuo ketvirtadienio. Diena bus debesuota su pragiedruliais, žymesnio lietaus nenumatoma. Vėjas pūs iš pietvakarių, vakarų, popietę jis suksis iš pietryčių, pūs 5–10 m/s greičiu. Diena bus vėsi, temperatūra nekils aukščiau 7–12 laipsnių. Vėsiausia diena bus Utenos ir Panevėžio apylinkėse, čia vietomis sušils tik iki 7–8 laipsnių, o 11–12 laipsnių galima tikėtis tik kai kuriose Pietvakarių ir Vidurio Lietuvos vietovėse.

 

Šeštadienio naktį iš vakarų artės, dieną per šalį slinks nykstantis žemo slėgio sūkurys. Naktį dangų uždengs tankūs debesys, vietomis, didesnė tikimybė pietvakariniuose rajonuose, negausiai palis. Vėjas pūs iš pietryčių, 4–9 m/s greičiu. Temperatūra pažemės iki 3–8 laipsnių šilumos, dirvos paviršiuje vietomis numatomos silpnos šalnos.

Šeštadienio dieną vyraus apniukę orai, daug kur palis, gausiau pietiniuose ir vakariniuose rajonuose. Vėjas bus besikeičiančios krypties, pūs 4–9 m/s greičiu. Dėl tankių debesų ir lietaus temperatūra nekils aukščiau 7–12 laipsnių.

Sekmadienį orus lems žemesnio slėgio laukas. Vyraus debesuoti orai, tiek naktį, tiek dieną daug kur palis, bet vyraus trumpalaikis ir negausus lietus. Vėjas pradės pūsti iš vakarų, naktį 4–9 m/s, dieną – 6–11 m/s greičiu. Į šalį skverbsis šiltesnio oro masė, naktį vės iki 5–10, dieną šils iki 9–14 laipsnių.

Pirmadienį slėgis šiek tiek pakils. Debesys bus truputį plonesni, pasirodys ir giedro dangaus plotų. Palis tik vietomis ir daugiausia negausiai. Naktį pūs nestiprūs vakarų vėjai, dieną vėjas išliks nestiprus, bet nuolat keis kryptį. Naktį oras atvės iki 5–10, dieną sušils iki 10–15 laipsnių.

Antradienį iš vakarų turėtų atkeliauti nauja žemo slėgio sritis – naktį vietomis negausiai palis, dieną palis intensyviau ir daugelyje vietovių. Naktį papūs nestiprus rytų, pietryčių vėjas, dieną papūs stipresni pietų vėjai. Naktį vės iki 5–10, šiaurės rytiniuose rajonuose 2–4 laipsnių šilumos, dirvos paviršiuje kai kur tikėtinos ir silpnos šalnos, dieną temperatūra kils iki 9–14 laipsnių.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 492 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,