Mano Gargždai



Eiliuojantys gimnazistai susitiko Palangoje

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
(Iš kairės) Danielė Domeikytė, Gintaras Grajauskas, Zofija Vaitkuvienė, Darija Sermontytė (Iš kairės) Danielė Domeikytė, Gintaras Grajauskas, Zofija Vaitkuvienė, Darija Sermontytė

Per mokslo metus į mokyklų elektroninius paštus atskrieja daugybė kvietimų dalyvauti įvairiuose kūrybiniuose konkursuose. Mokytojui atsakinga užduotis – parinkti prasmingus, jaunuolių savirealizaciją skatinančius, renginius. Pasirinkimas nelengvas, bet įvykdomas, ypač kai stengiesi dėl mokinių. Visada malonu sulaukti Palangos senosios gimnazijos kolegių Jūratės Galinauskienės, Aušros Šeštokienės kvietimo atvykti į šventę-konkursą „Moksleivių poezijos ruduo Palangoje“.

 

Šiemet renginys skirtas ne tik pasidžiaugti kuriančiais gimnazistais, pasigrožėti jų savitu požiūriu, kalbos raiška, bet ir avangardinio kino kūrėjo bei kritiko, rašytojo Jono Meko 100-osioms gimimo metinėms, ir Palangos senosios gimnazijos šimtmečiui paminėti. Visi šventės-konkurso dalyviai išgirdo žymaus pasaulyje lietuvio J. Meko asmenybės, darbų ryškiausias detales, klausydamiesi skaitomo laiško ištraukų galėjo pasvarstyti, kokių sunkumų teko menininkui patirti esant toli nuo tėvynės, nuo artimųjų. Nuotaika skaidrėjo, kai gimnazijos direktorius Leonas Šidlauskas pasidžiaugė sakydamas – „svečias į namus – Dievas į namus“, linkėdamas gimnazistams, atvykusiems iš Plungės, Klaipėdos, Kretingos, Gargždų mokyklų, drąsiai dalintis savo kūriniais. Džiugią nuotaiką kūrė ir Palangos senosios gimnazijos mokinių muzikinės grupės pasirodymai. Ramumu, pasitikėjimu tuo, ką daro, nuteikė ir poeto Gintaro Grajausko, jaunųjų kūrėjų darbų vertintojo, palinkėjimas pirmiausia patiems vertinti tai, ką sukuria. „Juk tekstai kuriami ne dėl laimėjimų?..“, – padrąsindamas jaunuolius klausė žinomas rašytojas, devynių eilėraščių knygų autorius, įvairių premijų („Poezijos pavasario“, „Auksinio scenos kryžiaus“, Ievos Simonaitytės literatūrinės premijos ir kt.) laureatas. Poetas paskaitė keletą tekstų iš naujausios eilėraščių knygos „Nykstamai menkų dydžių poveikis megastruktūroms“.

Tada drąsiau ant scenos lipo ir savo kūrybą skaitė gimnazistai: vieni tik bandantys kurti, ieškantys savęs ar nusprendę pabandyti – jie perskaitė vieną eilėraštį. Kiti, eilėraščių rašymui skiriantys daugiau laiko, atradę saviraiškos formą eiliavimą, pasidalijo trimis ar penkiais savo darbais.

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos trečiokės Danielė Domeikytė ir Darija Sermontytė taip pat pristatė savo kūrybą, kuri iliustruoja, ką jauni žmonės pastebi, ką vertina, ko bijo, o kas stebina, džiugina... Savitumas, modernumas, subtilumas – tai ypač dominuoja gimnazistų eilėse! Renginio pabaigoje abi gimnazistės pasipuošė šventės-konkurso „Moksleivių poezijos ruduo Palangoje“ laureačių vainikais. Darija dar pelnė Palangos senosios gimnazijos bibliotekos įsteigtą prizą: jos eilėraštis artimas rašytojo J. Meko kūrybai.

Vakare, pažiūrėjusi TV3 žinių laidą, negalėjau suprasti, kodėl žurnalistai nuvažiavo į vieną Kupiškio rajono gimnaziją, kur gimnazistai galbūt rūkė, kur su jais kalbantys pedagogai galbūt pažeidė mokinių teises, kodėl žurnalistai neatvažiavo į Palangos senąją gimnaziją ir neparodė Lietuvai reportažo apie tikrai prasmingą bei skoningą renginį?..

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 256 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,