Mano Gargždai



Automobilių priežiūra: susipažinkite su mitais

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Įdomu tai, kad labai dažnai kelerius ar net keliolika metų automobilius turintys žmonės dar nežino visų svarbių dalykų, susijusių su šios transporto priemonės priežiūra. Na, o, kai trūksta informacijos, iškyla ir labai didelė tikimybė patikėti mitais bei priimti netinkamus sprendimus. Taigi, kviečiame susipažinti su mitais, susijusiais su automobilių priežiūra.

 

Automobilio švarai užtikrinti pakaks tik šampūno ir vandens

Ne paslaptis, kad gražus automobilis – švarus automobilis. O, ir automobilio būklei švara taip pat turi didelę įtaką. Taigi, labai svarbu palaikyti nepriekaištingą automobilio būklę. Tačiau svarbu akcentuoti, kad ne visi žino, kaip tai tinkamai padaryti. Dauguma galvoja, kad siekiant užtikrinti nepriekaištingą automobilio švarą, pakanka tik vandens ir šampūno. Tačiau, jei siekiate paties geriausios rezultato, tai vien tik su šiomis priemonėmis neišsiversite – taip pat nepamirškite ir specialių sausinimo bei vaškavimo priemonių. Sausinimo priemonės jums leis išvengti kontūrinių dėmių, kurios atsiranda dėl vandens lašelių, na, o vaškavimo priemonės sukurs apsaugą kėbului, tad leis sumažinti įbrėžimų tikimybę.

 

Automobilio sausinimui tinka įvairios tekstilės atraižos

Kone kiekvienuose namuose galime rasti jau nebenaudojamų tekstilės atraižų. Dar tebėra gajus mitas, kad nebenaudojamos tekstilės atraižos yra tinkamos patiems įvairiausiems darbams atlikti, pavyzdžiui, automobiliui sausinti. Tačiau dėmesį verta atkreipti tai, kad toks sprendimas yra vienas blogiausių: sausindami transporto priemonę tekstilės atraižomis, galite sukelti įbrėžimus, pažeisti vientisumą, be to, ne visų rūšių tekstilė tinkama sausinimui. Taigi, svarbu atminti, kad automobilio sausinimui turėtumėte naudoti tik šiam tikslui skirtas sausinimo priemones.

 

Bet kartą per metus svarbu išvalyti kondicionavimo sistemą

Automobilis – konstrukcinis kūrinys, todėl jis turi ypač daug įvairių ertmių bei erdvių. Viena nepelnytai užmirštų erdvių yra kondicionavimo sistema. Netrūksta galvojančių, kad šios automobilio erdvės valyti nereikia. Tačiau tai – tik dar vienas mitas, iš tiesų kondicionavimo sistemą reikėtų valyti bent kartą per metus.

 

Niekas nepirks labai prastos būklės automobilio

Kalbant apie auto priežiūrą, negalima pamiršti ir pardavimo. Labai dažnai galvojama, kad, jei automobilis yra labai prastos būklės, tai niekas jo nepirks. Tačiau tai – dar vienas mitas. Daugiau apie ypač prastos būklės automobilių supirkimą sužinosite čia.

 

 

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 408 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,