Logo
 Spausdinti šį puslapį

Marmuro plytelės vonioje: kodėl verta ir kaip išsirinkti?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Vonios kambario apdailos variantų įvairovė šiandien yra išties plati, tačiau galima pastebėti, kad tarp populiariausių pasirinkimų išlieka marmuro plytelės. Ko gero, tai nė kiek nestebina, – juk marmuras suteikia rafinuotos prabangos įspūdį ir atneša į erdvę užtikrintos elegancijos. Be to, marmuro plytelės prideda ir ypatingo lengvumo, jaukumo bei šilumos. O juk jaukumas – vienas pagrindinių dalykų, kurį trokštame įtvirtinti vonios kambaryje. Marmuro efekto plyteles galima laikyti nesenstančia ir aktualumo neprarandančia klasika, kuri kaskart sužimba naujai.

 

Kokias plyteles rinktis vonios kambariui?

Plytelės – vienas dažniausių vonios kambario apdailos būdų. Jos yra praktiškas pasirinkimas, užtikrinantis, kad vonios kambarys bus nesunkiai prižiūrimas, be to, atrodys jaukiai ir dailiai. Plyteles lengva valyti, tai yra tvirta ir ilgaamžė danga. Vonios plytelės gali sėkmingai vizualiai pakoreguoti vonios kambario proporcijas, harmoningai įsilieti į aplinką ar tapti norimu akcentu.

Vonios kambario plytelių pasirinkimas yra išties labai platus, todėl tikrai galite atrasti jūsų vonios kambario erdvės viziją geriausiai atitinkančias plyteles. Tarp populiarių variantų yra raštuotos, mozaikinės, vintažinės, akmeninės, betoninės, blizgios, matinės, ryškios, metalo imitacijos, marmuro imitacijos plytelės.

Visos jos pasižymi savais ypatumais. Visgi galima teigti, kad vienas universaliausių pasirinkimų yra marmuro plytelės. Renkantis marmuro imitacijos plyteles, galima nedvejoti, kad pavyks sukurti elegantišką, subtilią prabangos atmosferą, kurioje lygiai taip pat netrūks šilto jaukumo. Tad, jei norite vonios kambaryje jaustis laisvai, jaukiai ir užtikrintai, galite drąsiai rinktis marmuro efekto plyteles. Be to, marmuro plytelės – tai laikui nepavaldi klasika, tad jomis dekoruotas jūsų vonios kambarys atrodys dailiai tiek šiandien, tiek ateityje.

 

Pagrindiniai marmurinių plytelių privalumai

Privalumų, kuriais pasižymi marmuro plytelės, galima išskirti ir daugiau. Visų pirma, tai yra labai stilingas interjero sprendimas, padedantis atskleisti vonios kambario erdvės pranašumus ir užglaistyti trūkumus. Marmuro imitacijos plytelės pasižymi ypatingu žavesiu ir elegancija, gali suteikti erdvei norimų akcentų. Taip pat, tai yra labai nepretenzingas apdailos pasirinkimas, todėl jos tiks patiems įvairiausiems skoniams ar tiems atvejams, kai norisi gražios aplinkos, bet sunku apsispręsti ir išsirinkti tinkamiausią variantą.

Be to, marmuro plytelės yra labai tvirtos ir patikimos, jomis išklijuotą vonios kambarį lengva prižiūrėti. Dėl pažangių technologijų atkartojamas natūralus marmuro raštas, tačiau marmuro imitacijos plytelės pasižymi ir savybėmis, kurias natūralus marmuras ne visada gali pasiūlyti – stiprumu bei patvarumu.

 

Kaip išsirinkti marmuro plyteles ir kaip jas klijuoti?

Marmuro plytelių pasirinkimas tikrai platus – jūsų laukia didelė dydžių, raštų ir spalvų įvairovė. Na, o rinktis tokias plyteles reikėtų atsižvelgiant tiek į savo skonį ir norus, tiek į konkretaus vonios kambario ypatumus. Tarkime, mažą, ankštą erdvę vizualiai praplės šviesi apdaila, tad nesuklysite, jei pasirinksite balto marmuro plyteles. O jei trokštate suteikti išskirtinumo ir prabangos didesnei vonios kambario erdvei, galite nedvejodami rinktis juodo marmuro plyteles ar sodrius mėlynus, žalius variantus.

Atrasti tinkamiausią variantą padės ir įvairios vonios kambario interjero idėjos bei praktiniai patarimai, kuriais gali pasidalinti salono „Apdailos namai“ specialistai. Na, o klijuoti marmuro plyteles reikėtų atsižvelgiant į gamintojų rekomendacijas, o jei iškyla abejonių, visada galite pasikonsultuoti su salono specialistais.

 

Marmurinės plytelės ir jų priežiūra

Marmuro plytelės vonios kambariui yra ir labai praktiškas pasirinkimas: marmuro raštai ne tik dailiai atrodo, bet šios plytelės yra ir labai lengvai prižiūrimos. Jos neišryškina nešvarumų, be to, tokias plyteles paprasta valyti. Marmurines plyteles nuvalyti galite naudodami tik du komponentus – minkštą medvilninę šluostę ir švelnų, skystą indų ploviklį, sumaišytą su vandeniu.

 

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,