Mano Gargždai



Kaip teisingai panaudoti paskolą automobiliui?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Šis straipsnis buvo paruoštas „TF Bank“ užsakymu

 

Naujos transporto priemonės įsigijimas ar automobilio keitimas yra svarbus ir atsakingas žingsnis. Tiesa, kartais nutinka taip, kad automobilį reikia pakeisti netikėtai, pvz., senajam sugedus – tokiais atvejais gelbsti vartojimo paskola automobiliui. Šiame straipsnyje išnagrinėsime pagrindinius kriterijus, į kuriuos vertėtų atsižvelgti renkantis automobilio paskolą bei pačią transporto priemonę. Be to, atsakysime į dažniausiai užduodamus klausimus, susijusius su automobilio paskolos grąžinimu.

 

Automobilio paskolos: trumpa apžvalga

Automobilio paskola – patogus finansinis sprendimas, padedantis įsigyti naują ar naudotą transporto priemonę (ar padengti dalį transporto priemonės vertės), kai santaupų šiam pirkiniui nepakanka arba nenorima išleisti visų turimų lėšų, t. y. paskola automobiliui leidžia išlaidas už transporto priemonę padengti dalimis per tam tikrą su kredito teikėju sutartą laikotarpį, nors pačia transporto priemone galima džiaugtis iškart. Svarbus privalumas yra ir tai, kad paskolos pasiūlymai gali būti pritaikyti pagal asmenines finansines kliento galimybes ir poreikius, suteikiant lanksčias mokėjimo sąlygas.

 

Kaip pasirinkti paskolą automobiliui ir įvertinti skirtingus paskolų pasiūlymus?

Automobilių paskolos gali būti teikiamos įvairiose kredito bendrovėse, todėl siekiant priimti sprendimą, reikėtų neskubėti. Paprastai finansų ekspertai išskiria du pagrindinius aspektus, į kuriuos rekomenduojama atkreipti didžiausią dėmesį:

  • Palūkanų dydis ir paskolos grąžinimo sąlygos. Kad paskola automobiliui netaptų finansiniu iššūkiu, būtina atkreipti dėmesį į paskolos palūkanas ir kredito teikėjo taikomas paskolos sąlygas, tokias kaip paskolos grąžinimo terminas, baudos už laiku neatliktas įmokas ir kt. Visuomet palyginkite kelių skirtingų kredito teikėjų pasiūlymus bei sąlygas, nes tai padės priimti individualiu atveju geriausią sprendimą.
  • Papildomos išlaidos. Renkantis geriausią paskolos automobiliui pasiūlymą atkreipkite dėmesį į papildomus mokesčius, kuriuos gali taikyti kredito bendrovė, pvz., administravimo bei sutarties sudarymo mokesčiai. Svarbu atkreipti dėmesį, kad kurie kredito teikėjai, pvz., internetinis paskolų bankas TF Bank, tokių mokesčių netaiko, todėl paskolos grąžinimo mokesčiai tampa itin aiškūs ir nekeliantys papildomų klausimų.

 

Naujas ar naudotas automobilis: kaip apsispręsti?

Jei ieškote automobilio paskolos, nes norite įsigyti transporto priemonę, turbūt vienas iš svarbiausių jums kylančių klausimų, – kas geriau: naujas ar naudotas automobilis? Abu sprendimai turi savų privalumų ir trūkumų.

  • Naujas automobilis. Nauji automobiliai yra vertinami dėl savo komforto, garantijų, naujausių technologijų naudojimo ir didesnio saugumo. Tiesa, renkantis naują automobilį, nereikėtų pamiršti ir to, kad tokios transporto priemonės kaina bus didesnė, be to, įsigijus naują automobilį, susiduriama su greitu jo nuvertėjimu. Įsigydami naują automobilį iš salono, turite įsivertinti ir papildomas išlaidas, tokias kaip privalomas KASKO draudimas.
  • Naudotas automobilis. Vienas svarbiausių naudotų transporto priemonių privalumų yra mažesnė automobilio kaina bei pigesnis draudimas. Iš kitos pusės, pirkdami naudotą automobilį, susidursite su galimai didesnėmis jo eksploatacijos išlaidomis, trumpesne garantija arba jos nebuvimu ir nežinomybe, ar automobilis tikrai nesuges.

 

Pagrindiniai klausimai, į kuriuos turėtumėte atsakyti prieš imdami paskolą automobiliui

Paskola automobiliui – atsakingas žingsnis ir finansinis įsipareigojimas, todėl neturėtų būt priimamas skubotai. Yra keletas klausimų, į kuriuos reikėtų atsakyti prieš imant automobilio paskolą, kad būtumėte visiškai tikri savo sprendimu:

  • Biudžetas – prieš pasiimant automobilio paskolą, pirmiausia reikėtų racionaliai įsivertinti savo finansines galimybes ir nuspręsti, kokią sumą galite skirti automobilio pirkimui ir kas mėnesį atliekamoms paskolos įmokoms.
  • Automobilio paskirtis – apsvarstykite, kam automobilis bus naudojamas, ar tai bus automobilis kasdienei buičiai, darbui, šeimos kelionėms ar kt. Atsakę į šį klausimą galėsite aiškiau apsibrėžti, kokio automobilio jums reikės.
  • Ekonominis efektyvumas – maža automobilio kaina gali būti apgaulinga, jei jo kuro sąnaudos bei eksploatacinės išlaidos yra didelės. Įsivertinkite, kiek jums galėtų kainuoti ne tik paskolos įmoka, bet ir pasirinkto automobilio išlaikymas.
  • Automobilio draudimas – nuo to, kokią transporto priemonę pasirinksite, gali priklausyti ir automobilio draudimo kaina, todėl tai svarbus aspektas, kurio nereikėtų ignoruoti.
  • Paskolos grąžinimo galimybės – prieš imdami paskolą, įsivertinkite, ar galėsite paskolą grąžinti laiku. Taip pat pasidomėkite kredito bendrovės sąlygomis, pvz., papildomais mokesčiais ar galimybe paskolą grąžinti anksčiau laiko.

 

Ką reikėtų žinoti apie automobilio paskolos grąžinimą?

Prieš imant automobilio paskolą, svarbu išsamiai susipažinti su grąžinimo sąlygomis ir reikalavimais. Automobilio paskolos grąžinimas yra ilgalaikis įsipareigojimas, kurio metu būtina laikytis tam tikrų taisyklių ir sąlygų.

Pirma, labai svarbu atkreipti dėmesį į paskolos palūkanų normą. Palūkanos gali būti fiksuotos ar kintamos, ir nuo jų priklauso bendra sumokėta paskolos suma per visą paskolos laikotarpį. Pvz., TF Bank paskolos suteikiamos su fiksuotomis palūkanomis, kurios užtikrina, kad mėnesio įmokos nekis, todėl galima lengviau planuoti savo finansus. Kintamos palūkanos, priešingai, gali keistis, atsižvelgiant į rinkos pokyčius.

Antra, būtina atsižvelgti į paskolos grąžinimo terminą. Ilgesnis grąžinimo laikotarpis paprastai reiškia mažesnes mėnesines įmokas, bet galimai didesnes palūkanas ir atvirkščiai. Paskolos grąžinimo terminas turėtų atitikti jūsų finansines galimybes.

Trečia, svarbu žinoti apie galimybę paskolą automobiliui grąžinti anksčiau nustatyto laiko, t. y. kai kurie kreditoriai siūlo galimybę paskolą grąžinti nelaukiant sutarties pabaigos be jokių papildomų mokesčių.

 

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 258 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,