Mano Gargždai



Mokiniai kviečiami dalyvauti nacionaliniame konkurse „Lietuvos kovų už laisvę ir netekčių istorija“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos nuotr. Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos nuotr.

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras (LGGRTC) ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerija kviečia 5–12 kl. mokinius dalyvauti konkurse „Lietuvos kovų už laisvę ir netekčių istorija“. Konkurse gali dalyvauti ir užsienio lietuviškos bendrojo ugdymo mokyklos.

 

Konkursui galima parengti rašinius, eilėraščius, piešinius ir rankdarbius, fotografijas, dainas, kitus muzikos kūrinius, instaliacijas, filmus ir multimedijos pateiktis. Darbai gali būti atlikti įvairia technika.  

2023 m. konkursui siūlomos darbų temos:

  • Lietuva ir jos gyventojai sovietų (1940–1941 m. ir 1944–1990 m.) ir nacių (1941–1944 m.) okupacijų metais;
  • Lietuvos gyventojų ginkluota ir neginkluota rezistencija prieš sovietų ir nacių režimus;
  • okupantų teroras, holokaustas, žmonių likimai įkalinimo vietose, tremtyje, netektys;
  • vaikai ir jaunimas: represijos ir pasipriešinimas okupaciniams režimams;
  • išeivių iš Lietuvos ir karo pabėgėlių patirtys;
  • Sąjūdis, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimas, Sausio 13-oji;
  • istoriniai įvykiai, asmenybės, sukaktys, atmintinos datos Konkurso dalyvio gyvenamojoje vietovėje, susijusios su okupacija, represijomis, priešinimusi sovietų ir nacių režimams;
  • kitos temos, skatinančios pilietiškumą, patriotiškumą ir įamžinančios Lietuvos 1940–1990 m. okupacijų, jų aukų bei laisvės kovų atmintį.

Mokinių darbus, taip pat užpildytas dalyvio anketas reikia pateikti iki 2023 metų kovo 11 d. Jie gali būti siunčiami paštu (adresas LGGRTC, Žirmūnų g. 1N, 09239, Vilnius), elektroniniu paštu arba pristatomi į LGGRTC Atminimo programų skyrių (LGGRTC, Žirmūnų g. 1N, Vilnius).

Konkursas rengiamas kasmet nuo 1999 m. Konkurso tikslas – ugdyti mokinių pilietiškumą, skatinti jų domėjimąsi Lietuvos okupacijų ir laisvės kovų istorija, ugdyti mokinių tiriamuosius ir praeities rekonstrukcijos gebėjimus, kritinį mąstymą, kūrybiškumą, puoselėti istorinę atmintį.

Konkurso dalyvių iškilmingas apdovanojimo renginys numatomas gegužės mėnesį. Nugalėtojai skelbiami LGGRTC interneto puslapyje, pirmų, antrų, trečių ir paskatinamųjų vietų laimėtojai ir jų mokytojai apdovanojami konkurso organizatorių, partnerių ir rėmėjų atminimo dovanomis ir diplomais. Konkurso laureatams suteikiama galimybė dalyvauti įvairiuose renginiuose, ekskursijose, kurias organizuoja LGGRTC ir konkurso partneriai.

Daugiau informacijos ir dalyvio anketas rasite LGGRTC interneto svetainėje.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 173 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,